Matematik

Vektorer...?

16. oktober 2006 af baloon (Slettet)
I en plan er givet tre vektorer a, b og c, hvor

b=c-a , |a|=5 , |c|=3 og a*c=0

a) Beregn længden af vektoren b.

b) Beregn vinklen mellem vektor b og vektor c.

Håber nogle kloge hoveder kan give mig nogle hints til en løsning af opgaverne.

På forhånd tak!

Svar #1
16. oktober 2006 af baloon (Slettet)

Nogle der kan hjælpe...

Svar #2
16. oktober 2006 af baloon (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2006 af mathon

b=c-a

b^2=(c-a)^2

|b|^2=|c|^2-2*a*c+|a|^2

|b|^2 = 3^2-2*0+5^2............


a*c=0, hvoraf

a er vinkelret på b.

...skitser den retvinklede trekant dannet af vektorerne a,b og c
beregn den ønskede vinkel v.hj. af trigonometri

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2006 af Jelly (Slettet)

Er det korrekt tegnet af situationen?

Se link:
http://peecee.dk/?id=7615


Hvis ikke, hvor er det galt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2006 af Jelly (Slettet)

Jeg har gjort følgende:

tanv =5/sqrt(34)= 40,61grader

PS. vektor b= sqrt(34) fik jeg fra delopgave a hvilket er korrekt.

Men delopgave b er forkert, da facit skal være 59,04grader. Hvor gør jeg noget galt?

Håber på hjælp.




Brugbart svar (0)

Svar #6
16. oktober 2006 af mathon

rettelse af trykfejl i#3

a*c=0, hvoraf

a er vinkelret på b.
skal naturligvis være

a*c=0, hvoraf

a er vinkelret på c.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. oktober 2006 af mathon

...hvorfor skitsen er forkert...

med rigtig skitse

tan(v)=5/3..............

Svar #8
16. oktober 2006 af baloon (Slettet)

#3

a*c=0, hvoraf

a er vinkelret på b.

Hvordan ved du a er vinkelret på b.

Synes ikke a*c=0 fortæller mig noget?

PS. har løst indlæg 5

Svar #9
16. oktober 2006 af baloon (Slettet)

synes ikke at 0 fortæller mig noget?

Hvilken regel har du brugt?

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. oktober 2006 af mathon

når prikproduktet mellem to vektorer er 0, står vektorerne vinkelret på hinanden.

Skriv et svar til: Vektorer...?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.