Engelsk

Rettelse af engelsk stil

22. februar 2004 af D@niel (Slettet)
Hej alle.

Jeg er ikke den skarpeste til det med engelsk, men jeg har gjort et forsøg. Jeg håber meget at der er en enkelt eller to der vil rette den igennem for mig, det ville være en stor hjælp.
________________

Opgaven:
Kevin Warwick er en mand som har fået implanteret en microchip i kroppen. Mikrochippen sørger for at lyset tænder når han går ind i et rum, mm. Man skal så skrive en mail til ham hvor man fortæller hvad man mener om hans projekt.

(Man kan læse om ham her hvis det har interesse: www.kevinwarwick.com)
____________________________

Hey Kevin.
I visited your website this morning in order to write a schoolproject on your “Human Cyborg Project”. At first I found your idea of implanting a silicone chip in your body kind of crazy! But after I read all the info, I find your idea quite genius. You describe how you’re able to turn on the lights just by entering the room, and how doors open (but only for you) whenever you walk near, and how your car only is able to start when you are sitting in the driver's seat. These few examples itself is not revolutionary, but in time this project could get really interesting.
If you are able to continue the latest development of this silicone chip, it could become a very big ‘hit’ in the future. I think that everybody will get oneself a chip-implant whenever it’s possible (and payable!).
I wouldn’t think twice if I had the opportunity to have such an implant. It would make my life a whole lot easier. The chip could make sure that the heat in my car turned on when I got near it, it could make my oven switch on when I got up in the morning, and much more.
But to get the most out of this chip, everybody should have an implant. This way we would have a lot more opportunities. Imagine that everybody had there personal information stored in a chip. That way the clothes shop wouldn’t have to ask what size you use. When you order things you wouldn’t have to fill out dispatch forms, when you go to a restaurant the chef will be able to see if you are allergic to some food etc.
Well, I’m looking forward to follow the Human Cyborg Project on your website (and in the medias) in the next couple of years to see if I’m the only one who sees the opportunities of your idea.

Good luck, and best regards:

Daniel

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2004 af Fingersen (Slettet)

schoolproject = assignment for school

At first I = At first, I....

But after I read = But having read...

you're = you are

entering the room = entering a room

(but only for you = - but only for you -

whenever you walk near = whenever you pass them

only is able to = only starts

These few examples itself is = These few examples themselves are

could get interesting = could become...

everbody will get oneself = everybody will get themselves

it's = it is

payable = affordable

wouldn't = would not

could make sure = would make sure

it could = it would

oven switch on = oven start

everybody had there = everybody had their

the clothes shop = the clothes shops

Hele denne smøre:

hat way the clothes shop wouldn’t have to ask what size you use. When you order things you wouldn’t have to fill out dispatch forms, when you go to a restaurant the chef will be able to see if you are allergic to some food etc.

skal du lave til fremtid som du har gjort med den sidste. Prøv selv eller spørg hvis der er noget

and in the meadias ( ikke flertal) prøv fx at sige on TV in newspapers osv

skil begge I'merne i sidste afsnit.

opportunities of your idea = opportunities in your idea.









Svar #2
23. februar 2004 af D@niel (Slettet)

Tak for hjælpen i første omgang. det var lækkert..

Jeg har lidt svært ved at se hvad jeg skal gøre ved det der fremtidsafsnit. Er det her rigtigt?:

That way the clothes shops wouldn’t have to ask what size you are useing. When you are ordering things you wouldn’t have to fill out dispatch forms, when you are going to a restaurant the chef will be able to see if you are allergic to some food etc.

??

Jeg har åbenbart også lidt problemer med sammentrækning af ord.

Hvad er forskellen på:

You'r og you are?
It's og it is?

Og til sidst, er det forkert at sige schoolprojekt?

På forhånd tak!

#Daniel

Svar #3
23. februar 2004 af D@niel (Slettet)

* Det skulle selvfølgelig have været

You’re og you are.

Brugbart svar (1)

Svar #4
23. februar 2004 af Ktulu (Slettet)

Der er ingen forståelsesmæssig/gramatisk forskel, det er bare sammentrækninger.
Det anbefaleligt, at du ikke bruger sammentrækninger i skriftlige opgaver - undtagen hvis det er personlige breve og direkte sprog...

Svar #5
23. februar 2004 af D@niel (Slettet)

Jeg mente det jo nok... :-)

Hvad med 'fremtidsafsnittet', er det helt skævt??

Svar #6
23. februar 2004 af D@niel (Slettet)

Jeg mente det jo nok... :-)

Hvad med 'fremtidsafsnittet', er det helt skævt??

Svar #7
24. februar 2004 af D@niel (Slettet)

Ingen der kan hjælpe mig??

Skriv et svar til: Rettelse af engelsk stil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.