Kemi
hjælp til Rapportøvelse Opvarmning af Natriumhydrogencarbonat
18. oktober 2006 af
newroz (Slettet)
hej jeg håber i vil kig på den her rapport som jeg har skrevet jeg håber jeg snart for svar for jeg skal aflevere det jeg håber i især vil kig på
nr 1 , og
3. spørgesmål til den er:(antag at omdannelsen af Nahco sker efter reaktionsskema (a)
og især nr 6 den har jeg ik lavet
6.Anvend måleværdierne fra forsøget til at beregne massen af det faste ukendt restprodukt som ligger tilbage i diglen
og 8
8. konklusion
jeg håber du kan hjælpe mig men det er bedste du kopier det her opgave i word for det ser ik så pæn ud her på Brødtekstog håber jeg får snart mulig svarog og hvis der er noget du ik forstår hvad jeg har skrevet så bare spørge løs
Rapportøvelse
Opvarmning af Natriumhydrogencarbonat
Formål: at undersøge hvilken kemisk reaktion, der finder sted ved opvarmning af natriumhydrogencarbonat.
Kemikalier: Natriumhydrogencarbonat ? 2NaHCO3 (s) ? Na2CO3 (s) + H2O (g) + CO2 (g)
Måleværdier
Masse af digel med låg M1 21,822
Masse af digel med låg og NaHCO3 M2 26,479
Masse af digel med låg og ukendt reststof M3 24,755
Masse af digel med låg og ukendt reststof M4 24,765
1. Reslutatbehandling
(a) 2NahCO3 (s) ?Na2O(s) + H2 O (g) + 2CO2
(b) NaHCO3 (s) ? NaOH (s) + CO2 (g)
(c) 2NaHCO3 (s) ? Na2CO3 (s) + H2O (g) + CO2 (g)
(Na)=22,990 (H)=1,0079 (C) 12,011 (O)=15,999
2. M (NahCO3) 22,990 + 1,0079 + 12,011 + (15,999 * 3)= 84,0059 g/mol
M (NahCO3)= M4 – M1= 24,765,– 21,822= 2,943
n=m:M 2,943 : 84,0059g/mol =0,0350 mol
3. reaktionsskema (a)
2NaHCO3 Na2O
2*84,0059= 168,0118 (22,990)+15,999=61,997
M2 - M1 26,479 – 21,822= 4,657
2NaHCO3 Na2O
2*84,0059 g 61,97
168,0118 g 61,97 g
168,0118 g 61,97 g
———— ————
168,0118 g 168,0118 g
61,97 g
1 g ————
168,0118 g
61,97 g * 4,657
M2 - M1 =4,657 ———————— = 1,718
168,0118 g
n=m:M 61,977: 1,718= 36,07
4. reaktionsskema (b)
NaHCO3 NaOH
84,0059 22,990 +15,999+1,0079=39,9969 g/mol
M2 – M1= 4,657
NaHCO3 NaOH
84,0059 g/mol 39,9969 g/mol
84,0059 39,9969
———— ————
84,0059 84,0059
39,9969
1 g ————
84,0059
39,9969 * 4,657
M2 – M1= 4,657 ———————— = 2,217
84,0059
5. reaktionsskema (c)
2NaHCO3 Na2CO3
2* 84,0069 g/mol= 168,0138 g/mol 105,988g/mol
2NaHCO3 Na2CO3
2* 84,0069 g 105,988g
168,0138 g 105,988g
168,0138 g 105,988g
———— ———
168,0138 g 168,0138 g
M2 – M1= 4,657 105,988g * 4,657
———————— = 2,937
168,0138 g
6.hj
6. Anvend måleværdierne fra forsøget til at beregne massen af det faste ukendt restprodukt som ligger tilbage i diglen
7. det er reaktionsskema c fordi M4 – M1= 24,765,– 21,822= 2,943 har den næsten det samme resultat som c derfor mener jeg at det er reaktionsskema c
hj
8.hj konklusion
hej jeg håber i vil kig på den her rapport som jeg har skrevet jeg håber jeg snart for svar for jeg skal aflevere det jeg håber i især vil kig på
nr 1 , og
3. spørgesmål til den er:(antag at omdannelsen af Nahco sker efter reaktionsskema (a)
og især nr 6 den har jeg ik lavet
6.Anvend måleværdierne fra forsøget til at beregne massen af det faste ukendt restprodukt som ligger tilbage i diglen
og 8
8. konklusion
jeg håber du kan hjælpe mig men det er bedste du kopier det her opgave i word for det ser ik så pæn ud her på Brødtekstog håber jeg får snart mulig svarog og hvis der er noget du ik forstår hvad jeg har skrevet så bare spørge løs
Rapportøvelse
Opvarmning af Natriumhydrogencarbonat
Formål: at undersøge hvilken kemisk reaktion, der finder sted ved opvarmning af natriumhydrogencarbonat.
Kemikalier: Natriumhydrogencarbonat ? 2NaHCO3 (s) ? Na2CO3 (s) + H2O (g) + CO2 (g)
Måleværdier
Masse af digel med låg M1 21,822
Masse af digel med låg og NaHCO3 M2 26,479
Masse af digel med låg og ukendt reststof M3 24,755
Masse af digel med låg og ukendt reststof M4 24,765
1. Reslutatbehandling
(a) 2NahCO3 (s) ?Na2O(s) + H2 O (g) + 2CO2
(b) NaHCO3 (s) ? NaOH (s) + CO2 (g)
(c) 2NaHCO3 (s) ? Na2CO3 (s) + H2O (g) + CO2 (g)
(Na)=22,990 (H)=1,0079 (C) 12,011 (O)=15,999
2. M (NahCO3) 22,990 + 1,0079 + 12,011 + (15,999 * 3)= 84,0059 g/mol
M (NahCO3)= M4 – M1= 24,765,– 21,822= 2,943
n=m:M 2,943 : 84,0059g/mol =0,0350 mol
3. reaktionsskema (a)
2NaHCO3 Na2O
2*84,0059= 168,0118 (22,990)+15,999=61,997
M2 - M1 26,479 – 21,822= 4,657
2NaHCO3 Na2O
2*84,0059 g 61,97
168,0118 g 61,97 g
168,0118 g 61,97 g
———— ————
168,0118 g 168,0118 g
61,97 g
1 g ————
168,0118 g
61,97 g * 4,657
M2 - M1 =4,657 ———————— = 1,718
168,0118 g
n=m:M 61,977: 1,718= 36,07
4. reaktionsskema (b)
NaHCO3 NaOH
84,0059 22,990 +15,999+1,0079=39,9969 g/mol
M2 – M1= 4,657
NaHCO3 NaOH
84,0059 g/mol 39,9969 g/mol
84,0059 39,9969
———— ————
84,0059 84,0059
39,9969
1 g ————
84,0059
39,9969 * 4,657
M2 – M1= 4,657 ———————— = 2,217
84,0059
5. reaktionsskema (c)
2NaHCO3 Na2CO3
2* 84,0069 g/mol= 168,0138 g/mol 105,988g/mol
2NaHCO3 Na2CO3
2* 84,0069 g 105,988g
168,0138 g 105,988g
168,0138 g 105,988g
———— ———
168,0138 g 168,0138 g
M2 – M1= 4,657 105,988g * 4,657
———————— = 2,937
168,0138 g
6.hj
6. Anvend måleværdierne fra forsøget til at beregne massen af det faste ukendt restprodukt som ligger tilbage i diglen
7. det er reaktionsskema c fordi M4 – M1= 24,765,– 21,822= 2,943 har den næsten det samme resultat som c derfor mener jeg at det er reaktionsskema c
hj
8.hj konklusion
Skriv et svar til: hjælp til Rapportøvelse Opvarmning af Natriumhydrogencarbonat
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
