Matematik

integraler vha stamfunktioner

19. oktober 2006 af mariaklara (Slettet)
hej er her nogen der vil hjælpe mig igang med opgaven :

udregn vha stamfunktioner:

2 2
S (x-1)^2 dx - S x(x+2) dx
1 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Benyt en af dinekvadrat sætninger på det første integrale, og gange ind i parentesen ved det næste intergrale.
Herefter benytter du reglen:
S f(x)-g(x) dx = S f(x) dx - S g(x) dx

Svar #2
19. oktober 2006 af mariaklara (Slettet)



er det rigtigt

2 2
S (x-1)^2 dx - S x(x+2) dx
1 1


2 2
S (X^2-1+2x)dx -S X^2+2x dx
11

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Ikke helt...
Du har lavet en fejl... Kvadrasætningen siger:
(a-b)^2= a^2+b^2-2ab
Så må du selv overveje hvor din fejl er:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2006 af PinQoo (Slettet)

ikke helt #2 (x-1)^2 = x^2 - 2x - 1

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#4 det er nu heller ikke helt korrekt!

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2006 af Ronson76 (Slettet)

Lad os se og få slået den prut:

(x-1)^2 = x^2-2x+1

Basta!

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#6 ville nu heller ha' haft opretteren af indlægget til at sige det... :) Så ville personen lære en del mere af det...

Svar #8
19. oktober 2006 af mariaklara (Slettet)

2 2
S (x-1)^2 dx - S x(x+2) dx
1 1


2 2
S (x^2+1-2x) dx -S X^2+2x dx
11


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. oktober 2006 af Ronson76 (Slettet)

#6 Ja, det er fint nok. Men hvorfor ikke hjælpe hende videre i stedet for at stå fast og tygge på noget som er forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#8
Det ser rigtigt ud benyt nu reglen:
S f(x)-g(x) dx = S f(x) dx - S g(x) dx

#9
Det var jo ikke hende det kørte rundt i det, men en anden... Så på den måde vil jeg stadig sige, at hvis hun selv havde skrevet det, ville hun have lært mere af det...

Svar #11
19. oktober 2006 af mariaklara (Slettet)

-> jeg regner færdig men ved ikke lige om det er rigtigt..

2 2
S (x^2+1-2x) dx -S X^2+2x dx
11

2
S x^2+1-2xdx = S 1/3x^3 + s x dx
1

-S X^2+2x dx = S 1/3x^3 + S x^2 dx

2
S 1/3x^3 + s x dx - S 1/3x^3 + S x^2 dx
1

skal jeg så ikke bare sætte grænserne ind nu

Svar #12
19. oktober 2006 af mariaklara (Slettet)

come on no fighting!!!

jeg skrev det selv ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #13
19. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

S (x^2+1-2x) dx -S X^2+2x dx
Den nemmeste måde at integrere denne på, ville nok være:
S (x^2+1-2x) dx -S X^2+2x dx = S(x^2+1-2x)-(x^2+2x) dx = S x^2+1-2x -x^2-2x dx = S 1 dx
Integrer den og indsæt grænserne...

Hmmm i dit indlæg har du integreret den, sådan nogenlunde, men det er satme svært lige at finde rundt i...

Svar #14
19. oktober 2006 af mariaklara (Slettet)

okay det var godt nok meget nemmere

men hvor skal jeg indsætte grænserne hen jeg har jo kun S1dx tilbage...

Brugbart svar (0)

Svar #15
19. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Når du har integrer S 1 dx sætter du grænserne ind.
Idet:
a
S f(x)dx = F(a)-F(b)
b

Svar #16
19. oktober 2006 af mariaklara (Slettet)


2
S 1 dx = S x dx
1

2
S x dx = F(1)-F(2)= -1
1



Brugbart svar (0)

Svar #17
19. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#16
Kan altså ikke li den måde du skriver det op på.
S 1 dx = S x dx HER SKAL DU FJERNE INTERGRAL TEGNET!
Den korekte måde at skrive dette op på ville være:

2
S 1 dx =
1

2
[x] = 2-1 = 1,husk også at indsætte græsernerigtigt:)
1

Svar #18
19. oktober 2006 af mariaklara (Slettet)


jeg har ikke lige de der firkantet tegn, eller jeg ved ikke hvordan man skriver dem...

men grænserne er da rigtige når det hedder F(a)-F(B)

a=1 og b=2

Brugbart svar (0)

Svar #19
19. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Nej de er ikke rigtige... prøv du lige at kigge på indlæg #16 igen:)

Og du må undskylde hvis jeg har en lidt hård tone...

Svar #20
19. oktober 2006 af mariaklara (Slettet)

det i orden det skal der til en gang i mellem ;-)

men i # 16 står

2
S 1 dx = S x dx
1

2 =b
S x dx = F(1)-F(2)= -1
1 =a

så skulle det også gerne passe ellers kan jeg sq ikke lige se hvad du mener..

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.