Matematik
Cirklens ligning
19. oktober 2006 af
Hannibal den store (Slettet)
Har fået et resultat i en opgave om cirklens ligning jeg er lidt i tvivl om. Opgaven lyder;
"I et koordinatsystem er givet punkterne P (0,5) og Q (12,9)
Bestem en ligning for den cirkel der har linjestykket PQ som diameter."
efter det har jeg regnet midtpunktet ud og fået (6,7) og det skulle jo være centrum.
Efter det har jeg forsøgt at regne radius ud med |AB| formlen. Men det bliver kvadratroden af 40. Ka det passe?
Tak
"I et koordinatsystem er givet punkterne P (0,5) og Q (12,9)
Bestem en ligning for den cirkel der har linjestykket PQ som diameter."
efter det har jeg regnet midtpunktet ud og fået (6,7) og det skulle jo være centrum.
Efter det har jeg forsøgt at regne radius ud med |AB| formlen. Men det bliver kvadratroden af 40. Ka det passe?
Tak
Svar #2
19. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)
Udregn afstanden fra P til Q og divider med 2.
|PQ| = sqrt[(x1-x2)²+(y1-y2)²]
|PQ| = sqrt[(0-12)²+(5-9)²] = 12,6
Radius = |PC|/2
Radius = 12,6/2 = 6,3
|PQ| = sqrt[(x1-x2)²+(y1-y2)²]
|PQ| = sqrt[(0-12)²+(5-9)²] = 12,6
Radius = |PC|/2
Radius = 12,6/2 = 6,3
Skriv et svar til: Cirklens ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
