Matematik

Stamfunktion

19. oktober 2006 af Faxe (Slettet)
Jeg har prøvet og prøvet, men resultatet bliver forskelligt hver gang. Jeg skal finde arealet af et omdrejningslegeme, men støder på et problem, når jeg kommer til det punkt, hvor jeg skal finde stamfunktionen til:

cos^2(x)*sin(x)

Håber at der er nogle der kan hjælpe mig på den ene eller anden måde.

På forhånd mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2006 af noTq (Slettet)

Svaret: -1/3*cos(x)^3

Svar #2
19. oktober 2006 af Faxe (Slettet)

Okay tak, men tror du du kan forklare mig, hvordan jeg klarer det, så jeg selv kan det til en anden gang? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2006 af Ronson76 (Slettet)

#1
Det er sørme en god lommeregner du har!!

#0
Du skal bruge substitutions metoden.
Sæt t = cos(x).
Så får du dt = -sin(x) dx

Prøv så at tage den derfra.

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2006 af mathon

opfølgning på
#3

S cos^2(x)*sin(x)*dx

"Sæt t = cos(x).
Så får du dt = -sin(x)*dx"

S cos^2(x)*sin(x)*dx = -S [cos(x)]^2*[-sin(x)*dx]

...substituer nu i de kantede parenteser...

Svar #5
20. oktober 2006 af Faxe (Slettet)

Tak for hjælpen ! Substitution var lige kodeordet ! :) Mange tak..

Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.