Matematik

Stamfunktion

20. oktober 2006 af viggojensens (Slettet)
Hvad er stamfunktionen af denne:
f(x)=x/((x^2)-1)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Benyt substitution t=x^2-1 til at finde stamfunktionen F(x) = ½·ln(x^2-1)

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2006 af FrederikXY (Slettet)

Er det ikke:
F=1/2*ln(x^2-1)

er ikke helt sikker.. så vent til at der er en anden der er enig med mig..

Svar #3
20. oktober 2006 af viggojensens (Slettet)

jeg skal lige høre om dette kan skrives mere eksakt?

(1/2*ln(15))-(1/2*ln(3))?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Det kan godt reduceres.

Sæt ½ udenfor en parentes og benyt regnereglen
ln(a)-ln(b) = ln(a/b).

Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.