Fysik
F res
20. oktober 2006 af
batikha (Slettet)
Jeg er lidt i tvivl om hvornår man skal skrive F res..
Hvornår er det man skal skrive det, og hvorfor?
tak :)
Jeg er lidt i tvivl om hvornår man skal skrive F res..
Hvornår er det man skal skrive det, og hvorfor?
tak :)
Svar #2
20. oktober 2006 af Lurch (Slettet)
Den resulterende kraft (Fres) skrives når du samler alle de relevante kræfter der virker på dit legeme eller system. Nogle eksempler
Når man trækker en vogn:
Fres = F(træk)-F(gnidning)
En masse i en lodret fjedder:
F(res) = F(tyngdekraft)-F(fjeder)
Et legeme der falder i frit i luften:
F(res) = F(tyngdekraft) - F(opdrift) - F(gnidning)
En masse i en jævn cirkelbevægelse:
F(res) = F(centripetalkraft)
Når man trækker en vogn:
Fres = F(træk)-F(gnidning)
En masse i en lodret fjedder:
F(res) = F(tyngdekraft)-F(fjeder)
Et legeme der falder i frit i luften:
F(res) = F(tyngdekraft) - F(opdrift) - F(gnidning)
En masse i en jævn cirkelbevægelse:
F(res) = F(centripetalkraft)
Skriv et svar til: F res
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
