Kemi
HJÆÆÆÆÆLP please!!!!!!!
21. oktober 2006 af
Studine1 (Slettet)
Her er titreringsopgaven:
Der er opløst 0.2004 mg ukendt syre (hvidt pulver) i nøjagtig 15,00 mL 0,200 M natriumhydroxid og 10 mL ionbyttet vand. Der er tilsat 4 dråber phenolphtalein til at konstatere farve omslaget. Overskuddet af natriumhydroxid titreres med 0,100 M saltsyre til omslag.
Der blev brugt præcis 12 mL saltsyre, da omslaget i farven satte ind.
Syren er en aromatisk, halogen indholdig syre, der er tungtopløselig i vand.
Udregning af pKa med formler og forklaring ønskes inderligt!!!
Der er opløst 0.2004 mg ukendt syre (hvidt pulver) i nøjagtig 15,00 mL 0,200 M natriumhydroxid og 10 mL ionbyttet vand. Der er tilsat 4 dråber phenolphtalein til at konstatere farve omslaget. Overskuddet af natriumhydroxid titreres med 0,100 M saltsyre til omslag.
Der blev brugt præcis 12 mL saltsyre, da omslaget i farven satte ind.
Syren er en aromatisk, halogen indholdig syre, der er tungtopløselig i vand.
Udregning af pKa med formler og forklaring ønskes inderligt!!!
Svar #2
22. oktober 2006 af mathon
Overskydende NaCl:
Forbrugt n(HCl) = 0.1_mMol/mL*12_mL = 1.2_mMol
Da HCl reagerer med NaOH i mængdeforholdet 1:1
Er
Den overskydende NaOH-mængde er således 1.2_mMol
Tilsat mængde NaOH:
N(NaOH) = 0.2_mMol/mL*15_mL = 3_mMol
Reageret mængde NaOH: = (3 – 1.2)_mMol = 1.8_mMol.
Under forudsætning af, at den ukendte syre reagerer monoprot
haves:
ukendt syre reagerer med NaOH i mængdeforholdet 1:1,
hvoraf
den reagerende ukendte syremængde er 1.8_mMol,
hvoraf
pH = pKs + log(Cb/Cs), da basen og syren havde fælles – og dermed samme - reaktionsvolumen.
pH = pKs + log(3_mMol/1.8_mMol)
eller
pH = pKs + 0.221849
Hvis du ikke har målt pH ved forsøgets begyndelse, gør vi vel ikke meget forkert ved at antage en pH-beregning ud fra den dominerende tilstedeværelse af NaOH, som
Giver
pOH = -log(0.2)
og
pH = 14 – pOH = 14 – (-log(0.2)) = 14 – 0.69897 = ca. 13.3
hvoraf
pKs = pH - 0.221849 = ca. 13.1
Forbrugt n(HCl) = 0.1_mMol/mL*12_mL = 1.2_mMol
Da HCl reagerer med NaOH i mængdeforholdet 1:1
Er
Den overskydende NaOH-mængde er således 1.2_mMol
Tilsat mængde NaOH:
N(NaOH) = 0.2_mMol/mL*15_mL = 3_mMol
Reageret mængde NaOH: = (3 – 1.2)_mMol = 1.8_mMol.
Under forudsætning af, at den ukendte syre reagerer monoprot
haves:
ukendt syre reagerer med NaOH i mængdeforholdet 1:1,
hvoraf
den reagerende ukendte syremængde er 1.8_mMol,
hvoraf
pH = pKs + log(Cb/Cs), da basen og syren havde fælles – og dermed samme - reaktionsvolumen.
pH = pKs + log(3_mMol/1.8_mMol)
eller
pH = pKs + 0.221849
Hvis du ikke har målt pH ved forsøgets begyndelse, gør vi vel ikke meget forkert ved at antage en pH-beregning ud fra den dominerende tilstedeværelse af NaOH, som
Giver
pOH = -log(0.2)
og
pH = 14 – pOH = 14 – (-log(0.2)) = 14 – 0.69897 = ca. 13.3
hvoraf
pKs = pH - 0.221849 = ca. 13.1
Svar #4
22. oktober 2006 af sapiens (Slettet)
Næste gang: bedre overskrift!
#2
Er du sikker på at man kan bruge pufferligningen? Det kan jo være en meget stærk/svag syre.
Men det mangler vist nogle oplysninger. Hvorfor skal vi vide m(ukendt syre)??
#2
Er du sikker på at man kan bruge pufferligningen? Det kan jo være en meget stærk/svag syre.
Men det mangler vist nogle oplysninger. Hvorfor skal vi vide m(ukendt syre)??
Skriv et svar til: HJÆÆÆÆÆLP please!!!!!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
