Matematik
tvivl p[ en opgave
22. oktober 2006 af
MissiMissy (Slettet)
hejsa jeg får at vide at der en funktion som er
f(x)=-0,5x+5/2
og så siges der at stamfunktionen for f har en tangent med linjen m som er y=2x+1
jeg finder stamfunktionen til at være F(x)=-0,25x^2+5/2x
men den er ikke tangent med linjen m....
Hvad gør jeg så??
f(x)=-0,5x+5/2
og så siges der at stamfunktionen for f har en tangent med linjen m som er y=2x+1
jeg finder stamfunktionen til at være F(x)=-0,25x^2+5/2x
men den er ikke tangent med linjen m....
Hvad gør jeg så??
Svar #1
22. oktober 2006 af dnadan (Slettet)
Alle stamfunktioner til grafen for f er:
F(x)1/4x^2+5/2x+k
Du finder netop den stamfunktion, som har m som tangent ved:
F'(x)=f(x)=2x+1
løs nu ligningen, og du vil finde en x-værdi...
Indsæt denne x-værdi ind i m, og du har y-værdien..
Nu har du et punkt, og herved kan du nu finde k.
F(x)1/4x^2+5/2x+k
Du finder netop den stamfunktion, som har m som tangent ved:
F'(x)=f(x)=2x+1
løs nu ligningen, og du vil finde en x-værdi...
Indsæt denne x-værdi ind i m, og du har y-værdien..
Nu har du et punkt, og herved kan du nu finde k.
Skriv et svar til: tvivl p[ en opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
