Matematik

afstand fra punkt til linje

22. oktober 2006 af qazxcvbnm (Slettet)
jeg har et punkt det hedder A = (3+2cost,4+2sint)

og en linje der hedder y = 0,5x+6

hvordan bestemmer jeg t, så afstanden bliver mindst mulig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2006 af mathon

dist(l,P(x,y))=|0.5x-y+6|/sqr(0.5^2+1),
indsæt
heri

x=3+2cost og y=4+2sint.............

og bestem minimum for dist(l,P(x,y)) som en funktion af t.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

http://www.formel.dk/matematik/geometri/Koordinatsystem/afstandfrapunkttillinie.htm

Svar #3
22. oktober 2006 af qazxcvbnm (Slettet)

og hvordan isolerer jeg t i: -sint-2cost=o ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2006 af mathon

dist(l,P(x,y))=|0.5x-y+6|/sqr(0.5^2+1),
indsæt
heri

x=3+2cost og y=4+2sint,
hvilket
giver

1/sqr(5)*|2cos(t)-4sin(t)|

2/sqr(5)*|cos(t)-2sin(t)|,
som kan omskrives til

2/sqr(5)*sqr(5)*|cos(t+tan^-1(2))|

2*|cos(t+tan^-1(2))|

2*|cos(t+1.10715)|,
hvoraf

2*|cos(t+tan^-1(2))|

2*|cos(t+1.10715)|=0
for
t=0.463648+p*pi og p€Z

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2006 af mathon

udledelse af
#4's
linje 8 --> 10

2/sqr(5)*|cos(t)-2sin(t)|

cos(t)-2sin(t) her sættes tan(u)=2 eller sin(u)/cos(u)=2,
hvoraf

cos(t)-sin(u)/cos(u)*sin(t)

1/cos(u)[cos(t)*cos(u)-sin(t)*sin(u)]

sqr(1+(tan(u))^2)*cos(t+u),
hvoraf
samlet

2/sqr(5)*|cos(t)-2sin(t)|=
2/sqr(5)*sqr(1+2^2)*|cos(t+u)|

2*|cos(t+u)| eller, da u=tan^-1(2)=1.10715

2*|cos(t+1.10715)|



Skriv et svar til: afstand fra punkt til linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.