Matematik
ligning og omskrivning
23. oktober 2006 af
krizo (Slettet)
Har lidt problemer med de her to, de er ikke mine stærkeste side.
omskriv 25x^2+10x+1 til formen (ax+b)^2
og
Løs ligningen log(20x-5)-log(x)=1
i denne opgave starter jeg med at dividere de to log med hinanden log(20x-5)/log(x)
Jeg har fundet en diskriminant som er 600 men da man ikke må bruge lommeregner, og kvadratroden af 600 er 60,2429, er det åben lyst at der er brugt lommeregner.
håber nogen vil hjælpe en depri gym elev:D
omskriv 25x^2+10x+1 til formen (ax+b)^2
og
Løs ligningen log(20x-5)-log(x)=1
i denne opgave starter jeg med at dividere de to log med hinanden log(20x-5)/log(x)
Jeg har fundet en diskriminant som er 600 men da man ikke må bruge lommeregner, og kvadratroden af 600 er 60,2429, er det åben lyst at der er brugt lommeregner.
håber nogen vil hjælpe en depri gym elev:D
Svar #2
23. oktober 2006 af Nicklas.sk (Slettet)
1)
25x^2+10x+1 = (5x + 1)^2
2)
log(20x-5)-log(x) = 1 <=>
log((20x-5)/x)) = 1 <=>
(20x-5)/x = 10 <=>
20-5/x = 10 <=>
5/x = 10 <=>
x = 5/10 <=>
x = 0,5
25x^2+10x+1 = (5x + 1)^2
2)
log(20x-5)-log(x) = 1 <=>
log((20x-5)/x)) = 1 <=>
(20x-5)/x = 10 <=>
20-5/x = 10 <=>
5/x = 10 <=>
x = 5/10 <=>
x = 0,5
Svar #3
23. oktober 2006 af krizo (Slettet)
#2
hvordan fjerner du x'et fra 20?
og hvordan fjerner du så 20 bagefter?
(20x-5)/x = 10 <=>
20-5/x = 10 <=>
5/x = 10 <=>
hvordan fjerner du x'et fra 20?
og hvordan fjerner du så 20 bagefter?
(20x-5)/x = 10 <=>
20-5/x = 10 <=>
5/x = 10 <=>
Svar #4
23. oktober 2006 af Montavr (Slettet)
Jeg tror godt du kan følge med her fra:
(20x-5)/x = 10 <=>
20x - 5 = 10x også kan du forkorte med 10x på begge sider af ligehedstegnet så der kommer
til at stå 10x = 5 og det giver jo x=0,5
Skriv et svar til: ligning og omskrivning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
