Matematik

hjælp

23. oktober 2006 af Fassos (Slettet)
http://peecee.dk/?id=8275

øvl. 30

24,95 *3,00 / 100

22,85 * 4,00 / 100

29,85 * 5,00 / 100

øvl. 31

79,95*149/100
149*150/100
øvl, 32
5485*6885/100
øvl. 33
12,85*34,85/100

kunne I hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Du er sød.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Opret en bedre overskrift næste gang! Såsom "procentregning".

Øvelse 30)

Hvor mange procent spares ved køb af hver flaske?

SHERRY UVASOL:

Der kan spares: '3 kr' af '24,95 kr'. ...som kan skrives på følgende måde:

(3 kr / 24,95 kr) * 100% = 12,024% (facit)

Altså kan der spares 12,024% (3 decimaler).

Forstår du?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Øvelse 30.

? (3/24,95) * 100% = 12,02%
? (4/22,85) * 100% = ...?
? (5/29,85) * 100% = ...?

Øvelse 31.

? (79,95/149) * 100% = ...?
? (150/2*149) * 100% = ...?

Øvelse 32.

? (5485/6885) * 100% = ...?

.....

Jeg vedhæfter mig ikke for eventuelle fejl (eller andet) gennem farten.





Svar #4
23. oktober 2006 af Fassos (Slettet)

ok mange tak hvad med øvl. 33 ?

Svar #5
23. oktober 2006 af Fassos (Slettet)

(34,85/3*12,85) * 100 %= måske?

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Øvelse 33 er lidt tricky, fordi har er du nød til at finde forskellen først (i modsætning til de andre). Derfor bliver det:

(3*12.85 - 34.85)/(3*12.85) * 100% = 9,598 %

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#6:
Hovsa, jeg havde ikke set den anden tråd.

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

I øvrigt er der fejl i øvelse. Jeg er kommet til at udregne rabatten af nettoprisen, hvilket jo selvfølgelig ikke er korrekt. Det skal udregnes af bruttoprisen. Dvs.

Øvelse 30.

* (3/[24,95+3]) * 100% = 12,02%
* (4/[22,85+4]) * 100% = ...?
* (5/[29,85+5]) * 100% = ...?

Beklager.

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

* (3/[24,95+3]) * 100% = 12,02%

skal rettes til

* (3/[24,95+3]) * 100% = 10,733%

(Husk at afrunde decimaler!)

Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.