Matematik
Tangere
24. oktober 2006 af
sølvskål (Slettet)
Hej. Her er en lille opgave, jeg ikke er helt sikker på:
Bestem det tal k, for hvilket grafen for f(x) =x^2 + 4x + k tangerer x-aksen.
På forhånd tak.
Bestem det tal k, for hvilket grafen for f(x) =x^2 + 4x + k tangerer x-aksen.
På forhånd tak.
Svar #1
24. oktober 2006 af Madsst (Slettet)
At undersøge hvornår en funktion skærer x-aksen er det samme som at spørge hvornår funktionen er 0 og hvis der kun skal være en løsning må diskriminanten være 0.
Svar #3
24. oktober 2006 af mathon
x^2 + 4x + k
1) beregn d og sæt den lig med 0.
Du har nu en ligning med en ubekendt af 1. grad, nemlig
k.
2) Løs ligningen med hensyn til k.
3) Du har nu den søgte k-værdi, som indsat for k
i
f(x) = x^2 + 4x + k er betingelsen for, at grafen netop tangerer x-aksen.
1) beregn d og sæt den lig med 0.
Du har nu en ligning med en ubekendt af 1. grad, nemlig
k.
2) Løs ligningen med hensyn til k.
3) Du har nu den søgte k-værdi, som indsat for k
i
f(x) = x^2 + 4x + k er betingelsen for, at grafen netop tangerer x-aksen.
Svar #4
24. oktober 2006 af sølvskål (Slettet)
#3
Jeg forstår ikke hvordan jeg finder d, når der både er x og k i ligningen?
Altså d = b^2 - 4ac d = 4^2 - 4*x^2*k ?
Jeg forstår ikke hvordan jeg finder d, når der både er x og k i ligningen?
Altså d = b^2 - 4ac d = 4^2 - 4*x^2*k ?
Skriv et svar til: Tangere
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
