Kemi

Naphtalen =?

24. oktober 2006 af Chimmi (Slettet)
hvad er den kemiske symbol for naphtalen..?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2006 af rumleskaft (Slettet)

Jeg mener, at man bruger "C"

Correct me if I'm wrong

Svar #2
24. oktober 2006 af Chimmi (Slettet)

jamen "C" er jo for carbon...

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Kemisk formel: C10H8

Billede: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/60/Naftaleen.PNG/180px-Naftaleen.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Kemiske symsbol?

Så er det nok 'N', thi eksempelvis

PCN = PolyChlorert Napthalen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2006 af hydrogen (Slettet)

#2+#4 Ja, men N er jo nitrogen :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#5:
Ja, N og C er tegn for elementerne nitrogen og carbon, men som kemisk symbol kan N nuvel eksploiteres.
...Der eksisterer som bekendt intet grundstoftegn for napthalen, idet det jo ej er et grundstof! :)

Hvis derimod hersteds tales om den kemiske formel for napthalen er det naturligvis:

C10H8 (som fremstiller et parvis cykliske ringe, som deler to carbonatomer)

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Der findes ikke noget kemisk symbol for naphthalen, ej heller for andre aromater mv. De har et navn eller en forkortelse, men ikke noget symbol.

Skriv et svar til: Naphtalen =?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.