Matematik
Skæringspunktet for tangenterne - Differentialkvotient
24. oktober 2006 af
Reese (Slettet)
Hejsa!
Jeg ville blive rigtig glad hvis nogen kunne hjælpe mig igang med denne "lille" opagve:0)
bestem skæringspunkterne for tangenterne til grafen for f(x)=2x^2-4x+1 i hhv. (2,f(2)) og (-1,f(-1)).
Ville blive SÅ glad hvis der var en (eller flere)derude som kunne hjælpe mig:O)
Jeg ville blive rigtig glad hvis nogen kunne hjælpe mig igang med denne "lille" opagve:0)
bestem skæringspunkterne for tangenterne til grafen for f(x)=2x^2-4x+1 i hhv. (2,f(2)) og (-1,f(-1)).
Ville blive SÅ glad hvis der var en (eller flere)derude som kunne hjælpe mig:O)
Svar #1
24. oktober 2006 af mathon
f'(2) og f'(-1) er hældningstal for tangenterne.
beregn derfor
f'(x)
beregn derfor
f'(x)
Svar #4
24. oktober 2006 af mathon
f'(x) = 2*2*x-4
f'(x) = 4x-4,
hvoraf du beregner
f'(2) og f'(-1), som er hældningstal for tangenterne.
f'(x) = 4x-4,
hvoraf du beregner
f'(2) og f'(-1), som er hældningstal for tangenterne.
Svar #5
24. oktober 2006 af mathon
f'(2) = 4*2-4 = 8 - 4 = 4
f'(-1) = 4*(-1)-4 = -4-4 = -8
foreløbigt resultat:
tangenten gennem (2,f(2)) = (2,1) har hældningstal 4
tangenten gennem (-1,f(-1)) = (-1,7) har hældningstal -8
med viden om en linjes hældning og et punkt den går igennem kan linjens ligning opstilles...........
opstil ligningen for hver af tangenterne.....
f'(-1) = 4*(-1)-4 = -4-4 = -8
foreløbigt resultat:
tangenten gennem (2,f(2)) = (2,1) har hældningstal 4
tangenten gennem (-1,f(-1)) = (-1,7) har hældningstal -8
med viden om en linjes hældning og et punkt den går igennem kan linjens ligning opstilles...........
opstil ligningen for hver af tangenterne.....
Skriv et svar til: Skæringspunktet for tangenterne - Differentialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
