Matematik
isolering af k
25. oktober 2006 af
Magnemize (Slettet)
jeg skal isolere k i denne funktion for at komme videre i opgaven men mit resultat er fuldstændigt urealistisk.
funktionen ser således:
0,4=1,0*e^-k*x
ln(0,4)=1,0*(-k)*x
ln(0,4)/(1,0*x)=(-k)
nogen som kan gennemskue hvad jeg gør forkert?
(opgaven findes i "eksamensopgaver i matematik" opg. 4.033 hvis det kan hjælpe nogen)
på forhånd tak!
funktionen ser således:
0,4=1,0*e^-k*x
ln(0,4)=1,0*(-k)*x
ln(0,4)/(1,0*x)=(-k)
nogen som kan gennemskue hvad jeg gør forkert?
(opgaven findes i "eksamensopgaver i matematik" opg. 4.033 hvis det kan hjælpe nogen)
på forhånd tak!
Svar #1
25. oktober 2006 af rockowitch (Slettet)
hmm 1,0 kan slettes da det bare er som at gange med 1 og det blir jo det samme. jeg er ikke sikker men kan ikke se noget galt ellers
Svar #2
25. oktober 2006 af Ronson76 (Slettet)
På højresiden skal du anvende reglen
ln(a*b) = ln(a)+ln(b)
Prøv så nu!
ln(a*b) = ln(a)+ln(b)
Prøv så nu!
Skriv et svar til: isolering af k
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
