Kemi

Oxidationstal

26. oktober 2006 af _Keller (Slettet)
Her her et enkelt spørgsmål angående oxidationstal for N2H4:

H2 har oxidationstallet +4
og N2 derfor -4
?
kan det ikke passe:

men der er jo 2 * N??????

skal det så stå -2 i stedet for -4?

2*x+4 = 0
2*x=-4
x = -2 ?????

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Du skriver korrekt:
2x+4 = 0 <=> 2x=-4 <=> x=-2
Hvilket så er nitrogens oxidationstal...
Jeg kan do ikke lide formuleringen:
'H2 har oxidationstallet +4
og N2 derfor -4'
Begge disse stoffer har oxidationstallet 0.
Det du nok mener:
hydrogen(H) i N2H4 har OT 1
nitrogen(N) i N2H4 har OT, det ved du ikke, da du skal regne det ud...
Du kunne skrive ligningen således:
2x+4*1=0 <=> 2x+4=0....
Ved godt at dette er hvad du har skrevet, men formuleringen deroppe er helt ude vejret..



Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2006 af sapiens (Slettet)

Du mener vel at de fire H'er hver har OT = +4, ik?

Så har N en OT på -2, dvs. to N'er har -4.

Men prøv lige at skrive hele redoxen op, stofet virker ret mærkeligt


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2006 af sapiens (Slettet)

Der skulle så stå +1, ikke +4 :)
Blev også hylet ud af den :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2006 af sapiens (Slettet)

om igen:
"de fire H'er har hver en OT = +1, dvs. fire H'er giver +4"


Svar #5
26. oktober 2006 af _Keller (Slettet)

det jeg spørger om er:
bliver det ikke det ikke
- 4 og +4?

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2006 af sapiens (Slettet)

Jo, i alt. Det var nu bare mest din formulering...

Kunne du ikke lige skrive hele redoxen op, jeg vil gerne se den :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2006 af sapiens (Slettet)

Lige meget, fandt den på wiki... org. redox.

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2006 af Falkesgård (Slettet)

det kommer an på hvad du mener... oxidationstalet for H er altid -2. så derfor er det rigtigt at oxidationstalet for N skal være 4.
altså:
(-2*4)+(2*x)=0
x=4

Svar #9
26. oktober 2006 af _Keller (Slettet)

Tak alle sammen ,

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. oktober 2006 af Kajbassen (Slettet)

oxidationstallet for H er oftest +1

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

....Enatomige ioners oxidationstal er lig med ionens ladning. (H^+) dvs. +1

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#8
Du forveksler vist lige O med H,
O har OT=-2(normalt)
og H har OT= 1(normalt)

Skriv et svar til: Oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.