Matematik

Vinkel mellem vektorer

26. oktober 2006 af 03y (Slettet)
Hej

Vinkel mellem linjen theta = pi/6 og tangenten til kurven
r = 1+2sin(theta) i punktet theta = pi/6 ønskes bestemt. Jeg bestemmer en paramterfremstilling for r:

x=r*cos(theta) <=> x(t)=(1+2sin(t))*cos(t)
y=r*sin(theta) <=> y(t)=(1+2sin(t))*sin(t)

Jeg kan herefter bestemme x' og y'

Jeg bestemmer en enhedsvektor, der følger linjen:

x=1*cos(pi/6) = sqrt(3)/2
y=1*sin(pi/6) = 1/2

Men hvordan bestemmer jeg tangenten til kurven i theta = pi/6 som en vektor?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

Hjælp i indlægget "Rigtig" -DET ER MEGET VIGTIG. Håber du har lyst til at hjælpe en studerende i gymnasiet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2006 af allan_sim

#1.
Nu må du tage dig sammen. En ting er at du ikke kan lade være med at spamme din egen tråd, men at overtage andres på den måde - det er dårlig stil og får næppe folk til at ville hjælpe dig.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2006 af mathon

(i det følgende skrives t i stedet for t(heta), da det ikke fylder så meget)

dx/dt=-sin(t)+2cos(2t)

dy/dt=cos(t)+2sin(2t)

benyt:

dy/dx = dy/dt*dt/dx = dy/dt:(dx/dt)

dy/dx = (cos(t)+2sin(2t))/(-sin(t)+2cos(2t))

for t=pi/6, hvor
cos(pi/6)=sqr(3)/2
sin(pi/6)=1/2
cos(pi/3)=1/2
sin(pi/3)=sqr(3)/2

beregnes dy/dx = z

hvis tangentens vinkel med x-aksens positive del er v

er
v=tan^-1(z)
vinkelforskel med linjen t=pi/6(30°)
er

v-z

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2006 af eightx2 (Slettet)

#2 (og undskyld for off topic)
Ganske rigtigt, men problemet er bare at de folk, der ikke synes de får hjælp, eller synes de har brug for at få "clearet sit image" herinde - de opretter bare en ny profil.
Ved ikke om det bare er mig, der synes det er irriterende.

Svar #5
28. oktober 2006 af 03y (Slettet)

#3: Kan det passe med 49,1 grader?

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2006 af mathon

#5

49,1° - lige præcis!

Skriv et svar til: Vinkel mellem vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.