Kemi
EDTA-titrering
27. oktober 2006 af
Misser (Slettet)
For at bestemme indholdet af mangan(II)ioner i spildevandet fra et manganværk foretager man en EDTA-titrering.
EDTA reagerer med Mn^2+ i forholdet 1:1.
Reaktionen foregår ved pH = 10, og der benyttes en 0,0100 M EDTA-opløsning til titreringen.
20,0 mL spildevand overføres til en konisk kolbe, og der tilsættes ca. 5 ,L pufferopløsning, så pH fastholdes på 10 under titreringen. Endvidrer tilsættes der lidt indikator.
Der titreres med EDTA-opløsningen. Når ækvivalenspunktet er nået, er der brugt 12,8 mL EDTA-opløsning.
a) beregn ud fra analyseresultatet en værdi for koncentrationen af mangan(II)ioner i soildevandet.
Hvordan gør jeg det. Er der nogle der vil hjælpe??
På forhånd tak!
EDTA reagerer med Mn^2+ i forholdet 1:1.
Reaktionen foregår ved pH = 10, og der benyttes en 0,0100 M EDTA-opløsning til titreringen.
20,0 mL spildevand overføres til en konisk kolbe, og der tilsættes ca. 5 ,L pufferopløsning, så pH fastholdes på 10 under titreringen. Endvidrer tilsættes der lidt indikator.
Der titreres med EDTA-opløsningen. Når ækvivalenspunktet er nået, er der brugt 12,8 mL EDTA-opløsning.
a) beregn ud fra analyseresultatet en værdi for koncentrationen af mangan(II)ioner i soildevandet.
Hvordan gør jeg det. Er der nogle der vil hjælpe??
På forhånd tak!
Svar #1
27. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)
Uden at kende noget til EDTA-titration, vil jeg da bare mene, at koncentration af Mn^2+ kan findes ved:
n = c*V ...og derefter... c = n/V
Du kender alle værdier, og ved jo at forholdet ved ækvivalenspunktet er 1:1.
n = c*V ...og derefter... c = n/V
Du kender alle værdier, og ved jo at forholdet ved ækvivalenspunktet er 1:1.
Svar #2
27. oktober 2006 af Kemiersjov (Slettet)
Ved titrering skal du generelt tænke på, at det ved ækvivalenspunktet gælder at:
ækvivalenter på højre side = ækvivalenter på venstre side.
Ækvivalenter beregnes som:
ml*N/1000
hvor N er normaliteten.
Da EDTA og Mn reagerer 1:1 kan du blot erstatte dette med molariteten.
Du bestemmer nu molariteten af Mn ionerne og omregner dette til mg/l ved hjælp af molvægten
ækvivalenter på højre side = ækvivalenter på venstre side.
Ækvivalenter beregnes som:
ml*N/1000
hvor N er normaliteten.
Da EDTA og Mn reagerer 1:1 kan du blot erstatte dette med molariteten.
Du bestemmer nu molariteten af Mn ionerne og omregner dette til mg/l ved hjælp af molvægten
Skriv et svar til: EDTA-titrering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
