Matematik
Hjælp til "seperation af variable"
28. oktober 2006 af
Landiniou (Slettet)
jeg sidder her med opg. 1.003 i bogen: "Eksamensopgaver i matematik" for A-niveau...
Jeg skal gøre rede for at: f(x)= -x -1 + e^x (1)
er en løsning til differentialligningen:
dy/dx = x + y (2)
jeg tror man skal udregne 2, men kan ikke gennemskue det når der mellem x og y er +... en hjælpende hånd værdsat :P
Jeg skal gøre rede for at: f(x)= -x -1 + e^x (1)
er en løsning til differentialligningen:
dy/dx = x + y (2)
jeg tror man skal udregne 2, men kan ikke gennemskue det når der mellem x og y er +... en hjælpende hånd værdsat :P
Svar #1
28. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Det er slet ikke nødvendigt! Husk, at
f(x) = y
f'(x) = dy/dx
hvilket betyder at du ``kun'' skal differentiere f og så indsætte f(x) og f'(x) i differentialligningen og vise, at udtrykket er korrekt.
Det er slet ikke nødvendigt! Husk, at
f(x) = y
f'(x) = dy/dx
hvilket betyder at du ``kun'' skal differentiere f og så indsætte f(x) og f'(x) i differentialligningen og vise, at udtrykket er korrekt.
Skriv et svar til: Hjælp til "seperation af variable"
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
