Matematik

sandsynlighed

29. oktober 2006 af jurs (Slettet)
Hej..
er gået helt kold her:

Politiet har konstateret af 23% af de undersøgte bliver havde fejl ved bremserne
19% havde fejl ved styretøjet
og 14 % havde fejl ved både bremserne og styretøjet

A) bestem sandynligheden for at en tilfældig valgt af de undersøgte biler havde fejl ved både bremser og styretøjet??

Hvordan gør man lige dette??


B) Bestem sandynligheden for at en tilfældig udvalt af de undersøgte biler med fejl ved bremserne også havde fejl ved styrretøjet?


Håber i vil hjælpe..

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Kom med dine egne bud først!

Hint: I spørgsmål B er der en _betingelse_ som skal være opfyldt.

Svar #2
29. oktober 2006 af jurs (Slettet)

okay.. men sys bare jeg mangler nogen tal..

fordi ellers skal man sige 0,23*0,77 = 0,1771
og så + 0,19*0,81 = 0,1539

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Okay, nu fik jeg lige læse #0 igennem igen, og ser at jeg enten er bagstiv fra i går eller har glemt alt om sandsynlighedsregning. Såvidt jeg kan se, er svaret på del 1 givet i opgaveformuleringen, for hvis

B: Bilen har fejl ved bremserne
S: Bilen har fejl ved styretøjet

så er ifølge opgaveformuleringen

P(B) = 0,23
P(S) = 0,19
P(B ? S) = 0,14

hvor sidstnævnte netop er det du bliver bedt om at bestemme.

Er du sikker på at du har skrevet opgaveformuleringen korrekt op? Skal du eventuelt betemme sandsynligheden for at den _enten_ er gal med bremserne _eller_ styretøjet?

Med hensyn til del 2, brug da formlen for betinget sandsynlighed. Du skal bestemme sandsynligheden

P(S | B) = P(B n S)/P(B)

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Spørgsmålstegnet skulle være et fællesmængdetegn.

Svar #5
29. oktober 2006 af jurs (Slettet)

du har ret.. det er a) eller

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Det gælder at

P(B n S) = P(B) + P(S) - P(B u S)

Dette er så grundlæggende sandsynlighedsregning, så hvis du ikke er fortrolig med det, bør du nok sætte dig og læse på det igen.

Svar #7
29. oktober 2006 af jurs (Slettet)

okay.. ja, men det fordi.. jeg fik afvide det skal give 25% men jeg får det nemlig til 28??

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Svaret er 28 %, som du ganske rigtigt får.

Svar #9
29. oktober 2006 af jurs (Slettet)

ah nok derfor..
når je gså skal finde b)
skal man så sige:

0,23+0,19 / 0,23??
fordi det får jeg til over 1?

Svar #10
29. oktober 2006 af jurs (Slettet)

nej, må være 0,28/0,23 = 1,2173

men må det godt være over 1??

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#10:
I #6 skal du lige omskrive lidt på formlen, da du jo skal bestemme

P(B u S)

som ganske rigtigt er lig med 0,28. Det var måske lidt ondt gjort af mig, men jeg ville lige se om du havde styr på begreberne fælles- og foreningsmængde.

Der gælder at

P(S | B)
= P(B n S)/P(B)
= 0,14/0,23
~ 0,61

Svar #12
29. oktober 2006 af jurs (Slettet)

ah okay..

Så skal jeg lige høre..
hvis man antager at 23 % af alle biler har fejl ved bremserne. og man undersøger 1000 biler
og man skal bestemme det antal biler blandt de 1000 undersøgte, der kan forventes at have fejl ved bremserne..

siger man så bare 1000/23 = 43,5

men det lyder bare for nemt..

Brugbart svar (0)

Svar #13
29. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#12:
Nej, det er ikke korrekt. Husk at

1000 = 10*100

og husk præcis hvad det vil sige at der er 23 % sandsynlighed for noget.

Hvis du ser på 100 tilfældigt udvalgte biler, hvor mange af dem vil så (i gennemsnit) have defekte bremser?

Svar #14
29. oktober 2006 af jurs (Slettet)

jamen er det så bare 100/23?

Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.