Matematik
Matematik A...Hjælp!!
25. februar 2004 af
AndyCole (Slettet)
Jeg er lidt i tidsnød og jeg ville blive superglad hvis der var en der gad at hjælpe! Det handler om en aflevering på hhx.
Her er opgaven: http://us.uvm.dk/gymnasie/erhverv/eksamen/eksamensopgaver/012457.pdf
Det er opgave 5 og 6 som jeg synes er helt umulige...så hvis der var en der gider at hjælpe så ville det være KANON!
Her er opgaven: http://us.uvm.dk/gymnasie/erhverv/eksamen/eksamensopgaver/012457.pdf
Det er opgave 5 og 6 som jeg synes er helt umulige...så hvis der var en der gider at hjælpe så ville det være KANON!
Svar #1
25. februar 2004 af iB (Slettet)
I opgave 5:
a)
Du ved at ligningen for en elipse er
X^2/a^2 + Y^2/b^2 = 1
Når du så samtidig har a=2b, kan det så ikke give ligningen? (jeg har ikke regnet efter)
b)
Du har lignignen for elipsen, og ligningen for linien må jo være
Y=-0,5X+1
Sæt dem lig hinanden , og så skulle jeg mene, at man kan finde b
Opg 6
a)
Sæt ind!
a)
Du ved at ligningen for en elipse er
X^2/a^2 + Y^2/b^2 = 1
Når du så samtidig har a=2b, kan det så ikke give ligningen? (jeg har ikke regnet efter)
b)
Du har lignignen for elipsen, og ligningen for linien må jo være
Y=-0,5X+1
Sæt dem lig hinanden , og så skulle jeg mene, at man kan finde b
Opg 6
a)
Sæt ind!
Svar #2
25. februar 2004 af iB (Slettet)
Hov!!!
b)
Er ikke sikker, men mener, at når du nu har løsningen for X forskelig fra nul (homogene løsning), så mangler du bare den inhomogene (X=0)
Gav det mening??
b)
Er ikke sikker, men mener, at når du nu har løsningen for X forskelig fra nul (homogene løsning), så mangler du bare den inhomogene (X=0)
Gav det mening??
Svar #3
25. februar 2004 af riquelme (Slettet)
b) det er bare en seperabel differentialligning, som du sikkert kender løsningsformlen til hvis du tænker dig om.. ellers kig i din formelsamling!
c) dm(f) finder du undervejs når du løser diff. ligningen (dvs. før du laver nogle manipulationer/omskrivninger).. f'(0) fås bare ved indsættelse af punktet
c) dm(f) finder du undervejs når du løser diff. ligningen (dvs. før du laver nogle manipulationer/omskrivninger).. f'(0) fås bare ved indsættelse af punktet
Skriv et svar til: Matematik A...Hjælp!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
