Matematik

Ligninger

29. oktober 2006 af trudifrudi (Slettet)
Hej alle..

har følgende opg som jeg ikke kan finde ud af

En funktion f er bestemt ved

f(x)=1/(x-2)

Bestem en ligning for den tangent t1 til grafen hvis røringspunkt har førstekoordinaten 4

Grafen for f har en anden tangent t2 der er parallel med t1

bestem en ligning for tangenten t2

Ved ikke hvordan jeg skal finde ligningerne..ved hvordan man gør normalt med at finde f`(x) og sådan men kan ikke med den funktion her..

For at finde t2 ved jeg har den har samme hældning som t1 men når jeg ikke kan finde t1 kan jeg heller ikke finde t2.

Håber nogen kan hjælpe..har prøvet at gøre som normalt men det virker ikke..

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2006 af mathon

f(x)=1/(x-2)

f'(x) = -1/(x-2)^2

f'(4) = -1/(4-2)^2 = -1/4

f(4) = 1/2

en linje - tangent - med hældningskoefficienten -1/4 gennem punktet (4,1/2)
har
ligningen ???

Svar #2
29. oktober 2006 af trudifrudi (Slettet)

hvorfor bliver f(x)=1/(x-2) til f´(x)=-1/(x-2)^2

Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.