Matematik
Tangent ligning
30. oktober 2006 af
wwwhej (Slettet)
Hejsa..
Opgaven lyder at jeg skal finde en ligning for en tangent til funktionen f(x)=1/(x-2)
og den får jeg til at være y=3/2-x/4
nu skal jeg så finde endnu en tangent til samme graf.
og jeg ved at tangenten er parallel med den anden.
og det betyder jo så at de har samme hældning men ved ikke hvordan jeg skal finde ligningen til tangenten..
kan nogen hjælpe?
Opgaven lyder at jeg skal finde en ligning for en tangent til funktionen f(x)=1/(x-2)
og den får jeg til at være y=3/2-x/4
nu skal jeg så finde endnu en tangent til samme graf.
og jeg ved at tangenten er parallel med den anden.
og det betyder jo så at de har samme hældning men ved ikke hvordan jeg skal finde ligningen til tangenten..
kan nogen hjælpe?
Svar #1
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)
Du evd den anden tangent har samme hældning som den du allerede har fundet.
Hvad for noget matematik bruger man til funktioner når man er interesseret i hældninger i forskellige punkter?
Hvad for noget matematik bruger man til funktioner når man er interesseret i hældninger i forskellige punkter?
Svar #2
30. oktober 2006 af Einstein_15 (Slettet)
#0
brug det approksimerende førstegradspolynomium (differentialregning), som Lurch sikkert hentyder til
brug det approksimerende førstegradspolynomium (differentialregning), som Lurch sikkert hentyder til
Svar #3
30. oktober 2006 af JayPoker (Slettet)
Jeg har et eksempel du kan kigge på.
Jeg gad ikke lige skrive det ind, så jeg saksede et printscreen fra min emneopgave om Differentialkvotient.
http://www.aub.dk/~jp/hhx/tangent.JPG
Jeg gad ikke lige skrive det ind, så jeg saksede et printscreen fra min emneopgave om Differentialkvotient.
http://www.aub.dk/~jp/hhx/tangent.JPG
Skriv et svar til: Tangent ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
