Matematik
Lineær algebra
30. oktober 2006 af
Suzzz (Slettet)
Hej...
Jeg har et lille problem med en opgave.
I R^4:
a1=(1,-1,0,4) og a2=(0,1,1,-1) og a3=(1,1,1,2)
U=span{a1,a2,a3}.
Jeg har vist at (a1,a2,a3) er en basis for U.
Nu skal jeg vise at der kun er én værdi af a (a tilhørende R) for hvilken vektoren b=(3,0,2,a) tilhører U. Jeg skal endvidere finde, for den pågældende værdi af a, koodinatmatricen for b mht. basen (a1,a2,a3) for U.
Jeg kan ikke få hul på den.
Håber der er hjælp at hente.
Kh. Susanne.
Jeg har et lille problem med en opgave.
I R^4:
a1=(1,-1,0,4) og a2=(0,1,1,-1) og a3=(1,1,1,2)
U=span{a1,a2,a3}.
Jeg har vist at (a1,a2,a3) er en basis for U.
Nu skal jeg vise at der kun er én værdi af a (a tilhørende R) for hvilken vektoren b=(3,0,2,a) tilhører U. Jeg skal endvidere finde, for den pågældende værdi af a, koodinatmatricen for b mht. basen (a1,a2,a3) for U.
Jeg kan ikke få hul på den.
Håber der er hjælp at hente.
Kh. Susanne.
Svar #1
30. oktober 2006 af Matkaj
hvis b skal tilhøre U skal den kunne skrives som en linearkombination af basisvektorerne
Svar #2
30. oktober 2006 af Suzzz (Slettet)
Ja, præcis... Men "mangler" man ikke en basis-vektor for at både 3,0,2 og a kan ganges på?
Svar #4
30. oktober 2006 af Suzzz (Slettet)
(3,0,2,a) = k1*(1,-1,0,4) + k2*(0,1,1,-1) + k3* (1,1,1,2)
Ikk'?
Skal man så gange k'erne ind, opstille en totalmatrix og reducere den?!
Ikk'?
Skal man så gange k'erne ind, opstille en totalmatrix og reducere den?!
Skriv et svar til: Lineær algebra
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
