Matematik
Differentialkvotient
31. oktober 2006 af
KlausG (Slettet)
har en lille opgave vedrørende differentialregning jeg har lidt problemer med. Opgaven lyder som følgende:
Om funktionen f gælder, af f'(2)=3, desuden er g(x)=7*f(x).
angiv g'(2)
Hvordan skal jeg løse denne opgave ?
Om funktionen f gælder, af f'(2)=3, desuden er g(x)=7*f(x).
angiv g'(2)
Hvordan skal jeg løse denne opgave ?
Svar #1
31. oktober 2006 af Kemiersjov (Slettet)
Du skal finde g'(x).
Hvis du nu betragter funktionen g(x)=7*f(x) som en sammensat funktion, kan du jo evt. bruge regnereglerne for differentiering af funktioner, der multipliceres. Den ene funktion hedder 7 og den anden heder f(x).
Når du har fundet g'(x) og ´kender f'(2) er jeg sikker på, at du kan beregne g'(2).
Hvis du nu betragter funktionen g(x)=7*f(x) som en sammensat funktion, kan du jo evt. bruge regnereglerne for differentiering af funktioner, der multipliceres. Den ene funktion hedder 7 og den anden heder f(x).
Når du har fundet g'(x) og ´kender f'(2) er jeg sikker på, at du kan beregne g'(2).
Skriv et svar til: Differentialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
