Matematik
Andengradsligning
31. oktober 2006 af
Juhl_DK (Slettet)
Hvordan finder jeg a, b og c i ud fra følgende:
f(x) = ax^2+bx+c
x = -2 og x = 4
f(1) = 4,5
-> ergo: b = 1
Jeg ved nu at a er negativ, men hvordan finder jeg værdien af a og værdien af c?
f(x) = ax^2+bx+c
x = -2 og x = 4
f(1) = 4,5
-> ergo: b = 1
Jeg ved nu at a er negativ, men hvordan finder jeg værdien af a og værdien af c?
Svar #1
31. oktober 2006 af dnadan (Slettet)
Hvis du har hørt om faktorisering, benytter du reglen:
f(x)=a(x-r1)(x-r2)
Når du har fundet:
f(x)=ax^2+.....
Indsættet du en af dine rødder ind i ligningen og løser:
0=f(rod)
f(x)=a(x-r1)(x-r2)
Når du har fundet:
f(x)=ax^2+.....
Indsættet du en af dine rødder ind i ligningen og løser:
0=f(rod)
Svar #2
31. oktober 2006 af dnadan (Slettet)
#1
Glem du hellere det her indlæg... Der er vist noget værre juks....
Glem du hellere det her indlæg... Der er vist noget værre juks....
Svar #3
31. oktober 2006 af Juhl_DK (Slettet)
Hej
Ja, jeg kan sagtens faktorisere, men som du selv nåede frem til, så kan det ikke bruges når nogle af værdierne er låste.
Ja, jeg kan sagtens faktorisere, men som du selv nåede frem til, så kan det ikke bruges når nogle af værdierne er låste.
Skriv et svar til: Andengradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
