Matematik

Potens

31. oktober 2006 af viggojensens (Slettet)
(1/sqrt(x))^2

Jeg vil gerne gange potensen ind i parentesen...

hvis der havde stået:
(sqrt(x))^2 =x

men hvad gør jeg i mit tilfælde?

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2006 af Madsst (Slettet)

(1/sqrt(x)=x^-1/2. Og (x^-1/2)^2=x^(-1/2)*2=x^-1=1/x

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Eller
(1/sqrt(x))^2 = 1^2/sqrt(x)^2 = 1/x

Skriv et svar til: Potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.