Matematik

en ligning

31. oktober 2006 af Alcone (Slettet)
Løs ligningen 1/x+1/x-2=0

Er det noget med at man kan vende de to brøker om, så det kommer til at hedde x/1+x-2/1=0 sådan at man får den samme fællesnævner?

Er det så bare med at udregne det som en andengradsligning?

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2006 af Seje_Kela (Slettet)

Jamen, er x ikke allerede din fællesnævner ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Du har måske glemt en parentes?

1/x + 1/(x-2) = 0.

Forlæng den første brøk med x og den anden med x-1.

Svar #3
31. oktober 2006 af Alcone (Slettet)

JO .. men noget med at min lærer sagde, at man også kunne vende de to brøker om så det kom til at hedde

x/1 + x-2/1 =0

så bliver det jo til 2*x-2=0 og løser jeg den som en andengradsligning giver x=1.

Kan det godt passe?

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Det er da rigtigt, men det bliver ikke en andengradsligning.

Svar #5
31. oktober 2006 af Alcone (Slettet)

nej det kan jeg godt nok se nu.. Men det bliver 1 ik da?

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Jo, 1/x+1/(x-2)=0 giver x=1

Skriv et svar til: en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.