Fysik

EL (haster lidt)

31. oktober 2006 af danii (Slettet)
spørsmålet lyder sådan U = 9v, R2 = 4,7 kiloohm
Bestem en værdi for R1 således at U2 bliver lig med 6v
kan nogen hjælpe mig igang her

På forhånd tak....

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2006 af Matkaj

Tænk over om R2 sidder i parallel- eller serie forbindelse med R1 og brug så en tilhørende formel.

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2006 af mathon

...parallelforbindelse er udelukket, da spændingen over R1 og R2 da ville være ens...

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2006 af mathon

...tilbage er serieforbindelse, hvori modstandsforholdet er lig med spændingsforholdet:

R1/R2 = U1/U2

R1/(4,7_kOhm) = (9-6)_V/(6_V)=1/2

R1 = 1/2*4,7_kOhm = 2.35_kOhm

Skriv et svar til: EL (haster lidt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.