Matematik

Akut hjælp til ligning!

01. november 2006 af Jacob Lindberg (Slettet)
Hej, jeg vil være meget glad, hvis nogen kunne hjælpe mig med at løse denne ligning.

2*pi*KVROD(x/928)=1

Jeg ved at x ca er 24,87, men jeg kan ikke finde ud af at komme frem til resultat. Jeg kan nemlig ikke finde ud af ligninger med kvatratrod.

På forhånd mang tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2006 af mathon

2*pi*sqr(x/928)=1

sqr(x/928)=1/(2*pi) --> kvadrer på begge sider

x/928 = ???

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

2 * pi * sqrt(x/928) = 1
=>
sqrt(x/928) = 1/(2*pi)
=>
x/928 = [1/(2*pi)]^2
=>
x = 928 * [1/(2*pi)]^2
...

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2006 af dnadan (Slettet)

Hvis vi først starter med at isolere sqrt(x/928):
2*pi*sqrt(x/928)=1 <=>
Divider med 2pi på begge sider:
sqrt(x/928)=1/(2pi)
Opløft i anden potens på begge sider:
(sqrt(x/928)^2=(1/(2pi))^2 <=>
x/928=1/(2pi)^2
Gang med 928 på begge sider:
x=928/(2pi)^2 = 23,50

Ved kvadratrod, skal du huske på at:
(sqrt(x))^2=(x^(1/2))^2= x^1 =x

Svar #4
01. november 2006 af Jacob Lindberg (Slettet)

Undskyld det er 982 ikke!928

Ok har fundet frem til dette svar nu:

2*pi*KVROD(x/982)=1

1/(2pi)=KVROD(x/982)

(1/(2pi))^2=x/982

(1/(2pi))^2*982=x

(1/(2pi))^2*982=x

x=24,87


Ja, sådan skulle det gøres! Tak fo at huske mig på reglen dnadan :)


Skriv et svar til: Akut hjælp til ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.