Matematik
sandsynlighed
02. november 2006 af
3700-Line (Slettet)
Et eksperiment består i at kaste med 6 terninger på en gang.
Bestem sandsynligheden for at få et ulige antalseksere.
Nogen der kan hjælpe?
Bestem sandsynligheden for at få et ulige antalseksere.
Nogen der kan hjælpe?
Svar #1
02. november 2006 af 3700-Line (Slettet)
Er denne opgave rigtig?
Et eksperiment består i 8 gange at kaste 2 symmetriske terninger.
Bestem sandsynligheden for at terningerne netop 2 gange viser øjental, hvis sum er mindre end eller lig med 4.
6/36*2/8 = 1/24
Er det rigtigt??
Et eksperiment består i 8 gange at kaste 2 symmetriske terninger.
Bestem sandsynligheden for at terningerne netop 2 gange viser øjental, hvis sum er mindre end eller lig med 4.
6/36*2/8 = 1/24
Er det rigtigt??
Svar #2
02. november 2006 af -Zeta- (Slettet)
P(x=r) = n!/(r!*(n-r)!)*p^r*(1-p)^(n-r)
hvor,
p = 6/36 = 1/6
r = 2
n = 8
P(x=2) = 8!/(2!*(8-2)!)*(1/6)^2*(1-(1/6))^(8-2)
P(x=2) = 0,2605
hvor,
p = 6/36 = 1/6
r = 2
n = 8
P(x=2) = 8!/(2!*(8-2)!)*(1/6)^2*(1-(1/6))^(8-2)
P(x=2) = 0,2605
Svar #4
03. november 2006 af allan_sim
#0.
At kaste med 6 terninger på samme tid svarer til at kaste 1 terning seks gange efter hinanden.
Hvis du definerer en stokastisk variabel X ved "Antal seksere ved 6 kast med 1 terning", så er denne binomialfordelt med antalsparameter 6 og sandsynlighedsparamter 1/6.
Du skal nu udregne P(X=1)+P(X=3)+P(X=5).
At kaste med 6 terninger på samme tid svarer til at kaste 1 terning seks gange efter hinanden.
Hvis du definerer en stokastisk variabel X ved "Antal seksere ved 6 kast med 1 terning", så er denne binomialfordelt med antalsparameter 6 og sandsynlighedsparamter 1/6.
Du skal nu udregne P(X=1)+P(X=3)+P(X=5).
Skriv et svar til: sandsynlighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
