Matematik

Integral-regning

02. november 2006 af est (Slettet)
Hej...

Jeg har fået lidt problemer med følgende opgave... Jeg skal løse følgende ligning:


Bestemt integrale fra 0=>x S(sin(t)*con(t))dx= (1/8) , hvor X er element i intervallet [0,2pi]

Jeg har forsøgt at løse den med integration ved substitution hvor jeg har sat t=sin(t)..

Men jeg får ikke det rigtige resultat...

På forhånd tak for hjælpen..

Mvh EST

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2006 af dnadan (Slettet)

x
S sin(t)*cos(t) dt
0

Benyt substition ved integration hvor:
z= sin(t)(husk du må ikke bruge t, når t allerede er den variable!)
herved er:
dz/dt=cos(t) <=> dt=1/cos(t)*dz
Indsæt nu dette i dit integrale, og herfra burde det ikke være så slemt...

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2006 af dnadan (Slettet)

Rettelse*
x
S sin(t)*cos(t) dt =1/2
0

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2006 af dnadan (Slettet)

Rettelse igen* Lorte taster...
x
S sin(t)*cos(t) dt =1/8
0

Svar #4
02. november 2006 af est (Slettet)

x
[½z^2] =(1/8)
0
x
½[sin(t)^2]
0

½sin(x)^2

Sin(x)=0,5

x=30

Det dur ikke da X er element i intervallet [0,2pi]

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2006 af dnadan (Slettet)

Hvor i alverden får du fra, at det bliver til
1/2z^2??

Svar #6
02. november 2006 af est (Slettet)

x
SZdx=(1/8)
0
<=>
x
[½z^2]=1/8
0

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2006 af dnadan (Slettet)

#6
Det er korrekt, det var lige mig, der ikke tænkte mig ordenligt om..
x
½[sin(t)^2] =1/8
0

Hvad er sin(t)^2 lig med når den bliver integreret?

Svar #8
02. november 2006 af est (Slettet)

½(x-sin(x)*cos(x))- men skal det integreres igen???? eller skal jeg skrive:

x
S(sin(t)^2)dx=(1/8)
0

i stedet for:

x
SZdx=(1/8)
0

????????

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2006 af dnadan (Slettet)

Bare glem mine indlæg... det er vist noget være juks...

Beklager forvirringen...

Svar #10
02. november 2006 af est (Slettet)

hehe...Helt i orden... fortsat god aften...

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. november 2006 af mathon

x
S sin(t)*cos(t) dt for x€[0;2pi]
0

sin(t)*cos(t)=1/2*(2sin(t)*cos(t))=1/2*sin(2t),
hvoraf

x
S sin(t)*cos(t) dt =
0


x
1/2*S sin(2t)dt
0

x
1/2*[-1/2*cos(2t)]
0

x
-1/4*[cos(2t)] = -1/4[cos(2x)-1]
0

-1/4[cos(2x)-1]=1/8

-2[cos(2x)-1]=1

cos(2x)-1 = -1/2

cos(2x) = 1/2

2x = pi/3

x = pi/6


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. november 2006 af mathon

rettelse til #11

cos(2x) = 1/2

2x = pi/3

x = pi/6

rettes
til

cos(2x) = 1/2

2x = pi/3 eller 2x = 2*pi- pi/3

x = pi/6 eller x = 5*pi/6

Skriv et svar til: Integral-regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.