Matematik

Hvorfor "passer" si og cos sammen?

03. november 2006 af princess-my father is the king of kings (Slettet)
Hvis man fx tager sin(71) giver det cos(19), som jo til sammen giver 90, det virker også sådan med andre, er der nogen højere forklaring på det, eller har jeg bare været "heldig"?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2006 af Matkaj

fordi der gælder at cos(v) = sin(90-v), hvilket følger af betragtninger på enhedscirklen.

Svar #2
03. november 2006 af princess-my father is the king of kings (Slettet)

Hvorfor er det så ikke altid sådan?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2006 af Matkaj

Har du et eksempel hvor det ikke gælder?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2006 af dnadan (Slettet)

#3
Så vidt jeg kan se, gælder dette altid...

Svar #5
03. november 2006 af princess-my father is the king of kings (Slettet)

sin(45)=kvartrod 2 divideret med 2

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2006 af Matkaj

Sin(45) = sin (90 -45) = cos(45), så det gælder stadig og som dnadan siger gælder sætningen altid.

Svar #7
03. november 2006 af princess-my father is the king of kings (Slettet)

Ok, så Tusind Mange TAK FOR HJÆLPEN ALLE SAMMEN!

Skriv et svar til: Hvorfor "passer" si og cos sammen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.