Matematik
Ligninger
03. november 2006 af
Hindsborg (Slettet)
Kan nogen bekræfte det her?
For jeg har nemlig 2 forslag, til hvordan den kan løses:
(3x-4)/(4)+(2-5x)/(4) = (8x+2)/(4)
(-2x-2)/(4) = (8x+2)/(4)
Propotion: (her jeg er i tvivl, om det skal gøres på måde nr. 2 (beskrevet senere))
4(-2x-2)=4(8x+2)
-8x-8 = 32x+8
-8+8 = 40x
x=40
__________________________________________________
mit andet forslag, hvor jeg ikke laver propotion:
Jeg springer direkte til hvor jeg lavede proportion før.
Smide det hele (udover nævner) på den ene side og = 0
altså:
-2x-2+8x+2=0
6x=0
x=6 ? -- Det er så enkelt, men alligevel er jeg i tvivl, om noget af det er det rigtige?
For jeg har nemlig 2 forslag, til hvordan den kan løses:
(3x-4)/(4)+(2-5x)/(4) = (8x+2)/(4)
(-2x-2)/(4) = (8x+2)/(4)
Propotion: (her jeg er i tvivl, om det skal gøres på måde nr. 2 (beskrevet senere))
4(-2x-2)=4(8x+2)
-8x-8 = 32x+8
-8+8 = 40x
x=40
__________________________________________________
mit andet forslag, hvor jeg ikke laver propotion:
Jeg springer direkte til hvor jeg lavede proportion før.
Smide det hele (udover nævner) på den ene side og = 0
altså:
-2x-2+8x+2=0
6x=0
x=6 ? -- Det er så enkelt, men alligevel er jeg i tvivl, om noget af det er det rigtige?
Svar #1
03. november 2006 af dnadan (Slettet)
(3x-4)/(4)+(2-5x)/(4) = (8x+2)/(4)
læg de to brøker sammen på højre side:
(3x-4+2-5x)/4=(8x+2)/4 <=> (-2x-2)/4=(8x+2)/4
Gange igennem med 4:
(-2x-2)*4/4=(8x+2)*4/4 <=> -2x-2=8x+2
Isolér x'erne på den ene side:
-2x+2x-2-2=8x+2x+2-2 <=> -4=10x
Dividér nu med 10:
-4/10=10x/10 <=> -4/10=x <=> -2/5=x
læg de to brøker sammen på højre side:
(3x-4+2-5x)/4=(8x+2)/4 <=> (-2x-2)/4=(8x+2)/4
Gange igennem med 4:
(-2x-2)*4/4=(8x+2)*4/4 <=> -2x-2=8x+2
Isolér x'erne på den ene side:
-2x+2x-2-2=8x+2x+2-2 <=> -4=10x
Dividér nu med 10:
-4/10=10x/10 <=> -4/10=x <=> -2/5=x
Svar #2
03. november 2006 af Hindsborg (Slettet)
åh, ja... Der var den... hehe, tak for hjælpen dnadan
Skriv et svar til: Ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
