Matematik
Emneopgave Trigometri
04. november 2006 af
o0Pedersen0o (Slettet)
Hej derude.
Vi har fået en emneopgave om trigometri.
Men første spørgsmål er, at man skal "Definer cosinus, sinus og tangens". jeg ved godt, hvordan man bruger dem, men hvordan definere man dem?
Vi har fået en emneopgave om trigometri.
Men første spørgsmål er, at man skal "Definer cosinus, sinus og tangens". jeg ved godt, hvordan man bruger dem, men hvordan definere man dem?
Svar #1
04. november 2006 af ibibib (Slettet)
Du definerer cos(v) og sin(v) ved i et koordinatsytem at tegne
en enhedscirkel (radius=1 og centrum (0,0))
og
vinklen v (med toppunkt i (0,0) og det højre vinkelben ud af x-aksen).
Skærungspunktet mellem enhedscirklen og v's venstre ben kaldes for vinklens retningspunkt P.
Retningspunktets koordinatsæt er definitionen af cos(v) og sin(v): P=(cos(v), sin(v)).
tan(v) defineres som sin(v)/cos(v).
en enhedscirkel (radius=1 og centrum (0,0))
og
vinklen v (med toppunkt i (0,0) og det højre vinkelben ud af x-aksen).
Skærungspunktet mellem enhedscirklen og v's venstre ben kaldes for vinklens retningspunkt P.
Retningspunktets koordinatsæt er definitionen af cos(v) og sin(v): P=(cos(v), sin(v)).
tan(v) defineres som sin(v)/cos(v).
Skriv et svar til: Emneopgave Trigometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
