Matematik

Hyperbel

04. november 2006 af Hallooo (Slettet)
Hej. Jeg håber, at der er nogle matematikgenier, som vil jeg hjælpe mig. På forhånd tak!

En hyperbel er givet ved 4/(3x+1)

Angiv ligninger for asymptoterne:

Jeg har sagt følgende:

y=0 er vandret asymptote til grafen for x.
x=-1/3 er lodret asymptote til grafen for y.

Er det rigtigt? Skal jeg sige til grafen for... Eller til kurven?

Derefter skal jeg angive værdimængden. Hvad er det, og hvordan gør man det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2006 af Matkaj

Det er rigtigt og man siger til grafen for funktionen.

Værdimængden er mængden af alle funktionsværdierne for f(x) = 4/(3x +1). Prøv at se på dens graf.

Svar #2
04. november 2006 af Hallooo (Slettet)

Okay.

Vil det sige, at det punkt, som jeg skal lede efter er hvor grafen er nul, dvs -1,3 på x-aksen og 1,4815 på y-aksen, og derfor bliver værdimængden
]-uendelig;1,4815[ ]1,4815;uendelig[ Er det rigtigt?

Svar #3
04. november 2006 af Hallooo (Slettet)

Okay.

Vil det sige, at det punkt, som jeg skal lede efter er hvor grafen er nul, dvs -1,3 på x-aksen og 1,4815 på y-aksen, og derfor bliver værdimængden
]-uendelig;1,4815[ ]1,4815;uendelig[ Er det rigtigt?

Svar #4
04. november 2006 af Hallooo (Slettet)

Ups, trykkede vist lige en gang for meget.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2006 af Matkaj

Nej, se på grafen og tænk over hvilke y-værdier der ikke er repræsenteret på din graf.

Svar #6
04. november 2006 af Hallooo (Slettet)

Hmm.. Jeg kan ikke rigtig gennemskue det.. Er det ]-1,379;1,379[ Jeg er så lost.

Svar #7
04. november 2006 af Hallooo (Slettet)

Det er jo kun -1,3's tilhørende y-værdi, som man ikke kan se. Jeg forstå ikke, hvad du mener.

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. november 2006 af Matkaj

Tag grafen for f. Kan du tegne en vandret linje så den ikke skærer grafen. Hvis du kan det, er den y-værdi som den vandrette linje går igennem, ikke repræsenteret på din graf, dvs. der findes intet x som har den pågældende værdi som y-værdi!

Svar #9
04. november 2006 af Hallooo (Slettet)

Jeg forstår det ikke. For det er jo en hyperbel. Der er jo to grafer, og de vil jo altid gå mod uendelig. Men tak fordi du forsøger at forklare mig det:)

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. november 2006 af Matkaj

Men kan du finde et x således at y-værdien er 0?

Svar #11
04. november 2006 af Hallooo (Slettet)

Nej.. Men så vil x også være nul,ikk?

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. november 2006 af Matkaj

Når x er 0 er y jo 4, ikke.

Så værdimængden er alle reelle tal pånær 0!

Svar #13
04. november 2006 af Hallooo (Slettet)

Nå ja.. Hvordan skriver man det? I et interval, ikk?
]-uendelig;0[ ]0;uendelig[???

Brugbart svar (0)

Svar #14
04. november 2006 af Matkaj

Jo!

Svar #15
04. november 2006 af Hallooo (Slettet)

Weee. Mange tak for hjælpen!!! :D

Skriv et svar til: Hyperbel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.