Matematik
Tangent
05. november 2006 af
GuffeHamSelv (Slettet)
hey jeg fået følgende opgave stillet
funktionerne f og g er bestemt ved
f(x) = -x^2 + 4x
g(x) = 2x - 3
"en tangent til grafen for f er parallel med grafen for g"
"bestem en ligning for denne tangent"
hvorn dælen gør jeg det? på forhånd tak for hjælpen :)
funktionerne f og g er bestemt ved
f(x) = -x^2 + 4x
g(x) = 2x - 3
"en tangent til grafen for f er parallel med grafen for g"
"bestem en ligning for denne tangent"
hvorn dælen gør jeg det? på forhånd tak for hjælpen :)
Svar #1
05. november 2006 af dnadan (Slettet)
sig f'(x)=g'(x), så kender du x-værdien for skærringspunktet indsæt den fudne x-værdi ind i f(x), for at finde y-værdien. Nu har du et punkt og en hældning hermed kan du finde tangentens ligning ved:
y-y0=a(x-x0)
y-y0=a(x-x0)
Svar #2
05. november 2006 af GuffeHamSelv (Slettet)
tusind tak :) jeg er med idntil den sidste linie.. har fået punktet (1,3), men hva er d så jeg ska gøre der til sidst forstår ik d der -y0. på forhånd tak :)
Skriv et svar til: Tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
