Matematik
hjælp til en matopg
06. november 2006 af
cs (Slettet)
Hej vil høre om der er nogle der kan forklare mig dette
Følgende funktion betragtes:
f(x)=kvdr(3x+1) , x=>0
vis at f´er injektiv og bestem den inverse funktion f-1
så skriver min lærer følgende
antag
f(x)=f´(x) x,x´>=0
dvs kvdr(3x+1)=kvdr(3x´+1)
så 3x+1=3x´+1
og x=x ´
det forstår jeg godt men så siger han
så x er forskellig fra x´=>f(x)forskellig fra f(x´) og f er injektiv og det forstår jeg ingenting af, er der nogen der kan forklare mig dette?
2) y=f(x)=kvdr(3x+1)
så får han at f´(x)=1/2*(3/(3x+1)) er der nogen der kan fortælle mig hvilken regneregler der er blevet brugt.
på forhånd tak.
Følgende funktion betragtes:
f(x)=kvdr(3x+1) , x=>0
vis at f´er injektiv og bestem den inverse funktion f-1
så skriver min lærer følgende
antag
f(x)=f´(x) x,x´>=0
dvs kvdr(3x+1)=kvdr(3x´+1)
så 3x+1=3x´+1
og x=x ´
det forstår jeg godt men så siger han
så x er forskellig fra x´=>f(x)forskellig fra f(x´) og f er injektiv og det forstår jeg ingenting af, er der nogen der kan forklare mig dette?
2) y=f(x)=kvdr(3x+1)
så får han at f´(x)=1/2*(3/(3x+1)) er der nogen der kan fortælle mig hvilken regneregler der er blevet brugt.
på forhånd tak.
Skriv et svar til: hjælp til en matopg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
