Kemi

redox

06. november 2006 af kuldioxid (Slettet)
jeg har et reaktionsskema jeg afstemme (sur væske):

MnO4-(aq) + Br-(aq) -> Mn2+(aq) + Br2(aq)

Jeg får den til:



32H+ + 10MnO4-(aq) + 2Br-(aq) -> 10Mn2+(aq)+ Br2(aq)+ 40H2O

Nogen der ved hvor jeg laver fejl..?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2006 af mathon

bytter om på koefficienterne for MnO4-(aq) og 2Br-(aq)...

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2006 af mathon

skal være
bytter om på koefficienterne for MnO4-(aq) og Br-(aq)...

Svar #3
06. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

nååår.. sorry det er mig der sover.. hehe ;)

tak igen mathon :D

Svar #4
06. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

nogen der ved hva jeg ska gøre til disse tre opgaver (hører til reaktionsskemaet)

16H+ + 2MnO4- + 5Br- -> 2Mn2+(aq) + Br2+4 + 8H2O(aq)

Der står så "Til reaktionen anvendes 0,500M opløsning af KMnO4"

der er tre opgave.. nogen der bare ved hva jeg skal gøre..?

a) Beregn masen af den mængde KMnO4, der skal anvendes til at fremstille 1,00L af denne opløsning.

b) Hvor mange mL 0,500M KMnO4 skal der anvendes for at opnå et udbytte på 100 g dibrom?


c) Hvor mange gram kaliumbromid skal der anvendes, for at opnå dette udbytte.

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2006 af mathon



skal være

16H+ + 2MnO4- + 10Br- -> 2Mn2+(aq) + 5Br2 + 8H2O(aq)

Svar #6
06. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

skrev det forkert op..

ved du hvad jeg skal starte med at gøre..?

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2006 af mathon

a)
...en 0,500_M opløsning indeholder 0,500_Mol/L


b)
af reaktionsskemaet læses

2_Mol MnO4- ækvivalerer 5_Mol Br2,
hvilket
vil sige
2_Mol KMnO4 ækvivalerer 5_Mol Br2

...så må du lige få styr på, hvor mange mol Br2 100_g Br2 er lig med....


c)
10_Mol KBr ækvivalerer 5_Mol Br2

5_Mol Br2 ækvivalerer 10_Mol KBr

100_g Br2 ækvivalerer ???_g KBr

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. november 2006 af mathon

c)
...skal være:

5_Mol Br2 ækvivalerer 10_Mol KBr

100_g Br2 ækvivalerer ???_g KBr

Svar #9
06. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

mange tak for hjælpen.. skriver lige igen hvis jeg kommer i tvivl..

Svar #10
06. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

jeg er helt væk ved opgave a.. forstår ikke spørgsmålet..

Svar #11
06. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

sorry er med nu..

Brugbart svar (0)

Svar #12
06. november 2006 af mathon

a)
igang-skub!

1_mol KMnO4 = 158.04_g

0.5_mol KMnO4 = 0.5*158.04_g = 79.02_g KMnO4

79.02_g KMnO4 opløst i lidt demineraliseret vand under omrøring og efterfølgende tilsætning af ekstra vand til 1_L-mærket, og
du har en 0.500 molær KMnO4-opløsnig

Svar #13
06. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

er det ikke rigtigt at jeg i opgave a skal finde n(KMnO4)ud fra Volumen (1L) og c(KMnO4) (0,5M) og derfter bruge n(KMnO4) og M(KMnO4) til at beregne massen..?

Brugbart svar (0)

Svar #14
06. november 2006 af mathon

1 mol Br2 = 159.808_g...

Svar #15
06. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

er det så rigtigt med 79,02 g i a)?

Svar #16
06. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

jeg har nemlig fået det til 79,02

Brugbart svar (0)

Svar #17
06. november 2006 af mathon

100_g Br2 udgør 1_Mol/(159.808_g)*100_g=0.625751_Mol Br2

Brugbart svar (0)

Svar #18
06. november 2006 af mathon

#15 og # 16
se #12

Brugbart svar (0)

Svar #19
06. november 2006 af mathon

5_Mol Br2 ækvivalerer 2_Mol KMnO4

0.625751_Mol Br2 ækvivalerer 0.625751_Mol/(5_Mol)*2_Mol KMnO4 = 0.2503_Mol KMnO4

disse skal skaffes fra de 0.500_M KMnO4

0.5_M = 0.5_Mol/L = 0.5_mMol/mL


0.2503_Mol = c*V
eller

V = 250.3_mMol/c

V = 250.3_mMol/(0.5_mMol/mL) = 500.6_mL

Svar #20
06. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

er det rigtigt at man skal bruge 0,5008 L KMnO4..?

det har jeg beregnet mig frem til..

Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.