Matematik

skrå asympote

06. november 2006 af ViSe (Slettet)
Hej
Er der nogen som kan fortælle mig hvad den skrå asymptote er til -3 + e^(x+2)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2006 af kastermedkat (Slettet)

Forestil hvad funktionens værdi bliver hvis x bliver uendeligt stor, enten negativt eller positivt. Eller hvis x går mod 0.


Svar #2
06. november 2006 af ViSe (Slettet)

okay.. tak..

Svar #3
06. november 2006 af ViSe (Slettet)

Kom til at tænke på om -3 ikke er en vandret asymptote?

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2006 af kastermedkat (Slettet)

jo. For når x-> -uendelig går e^(x+2)->0. Derfor går hele funktionen mod -3.


Svar #5
06. november 2006 af ViSe (Slettet)

Godt nok.. tak.. men så er der vel ikke en skrå asymptote? Står nemlig i opgaven at vi skal finde en asymptote..

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2006 af kastermedkat (Slettet)

Nej. Der er kun den vandrette der hedder x=-3

Svar #7
06. november 2006 af ViSe (Slettet)

okay.. godt nok.. jamen jeg takker mange gange:)

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. november 2006 af dnadan (Slettet)

#6
Dette er nu betegnelsen for en lordret asymptote..

Den vandrette er: y=-3 og ikke x=-3

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. november 2006 af kastermedkat (Slettet)

Nej selvfølgelig. Min fejl.

Svar #10
07. november 2006 af ViSe (Slettet)

Nej, #8 du har fuldstændig ret.. en vandret asymptote er y, så det er y=-3.

Skriv et svar til: skrå asympote

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.