Matematik

Find x når du har y (forskrift)

07. november 2006 af hali (Slettet)
Hej. .

sidder med en lidt irriterende matematik opgave. Opgaven går ud på at finde at jeg har en forskrift:
f(x)= 1637,434 * 0,9721^x
Jeg får oplyst at y = 700, men hvordan finder jeg så frem til det, da opgaven bygger på at det skal beregnes. .

Håber I ka´ hjælpe

Hali

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Så skal du jo bare finde den x, der i funktionen netop giver værdien 700.

Prøv at tage logaritmen på begge sider af lighedstegnet og se, om du ikke kan isolere x og beregne denne.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2006 af masood (Slettet)

du kan sige hvad skal jeg trække fra 1637,434 for at det giver 700..
0,9721^x er lge med et tal som skal frækkes fra 1637,434.. så det giver 700. jeg tror du skal lave den således..

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2006 af Guruen (Slettet)

jeg tror du skal lave den som #1 foreslår ;)

Svar #4
07. november 2006 af hali (Slettet)


Ved godt det lyder dumt, men er lost. .

ville du ik´ bar hjælpe mig lidt igang.??

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2006 af Guruen (Slettet)

f(x)= 1637,434 * 0,9721^x
f(x)=y=700 =>

1637,434 * 0,9721^x =700 <=>

0,9721^x =700/1637,434 <=>

ln(0,9721^x) = ln(700/1637,434 )

prøv selv herfra.. husk: ln(a^x)=x*ln(a)



Svar #6
07. november 2006 af hali (Slettet)

uha tak skal I have alle sammen :) har fundet ud af det, stor hjælp :D

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2006 af Guruen (Slettet)

godt :)

Skriv et svar til: Find x når du har y (forskrift)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.