Matematik

differentialligning

07. november 2006 af Blue-Eyes (Slettet)
Hej..

Jeg skal finde en forskriften h(t) og jeg ved at
h(0) =225

og jeg har h'(t) = -0,168* kvadratroden af h

men jeg ved ikke hvilken differentialligning formel jeg skal bruge?

er det -k*y <=> y=c*e^k*x???? men der er kvadratroden ikke med i..

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Du skal altså finde en funktion, hvorom det gælder, at f'(x)=a*x^0,5

Den funktion kan du enten finde i din formelsamling eller integrere selv. Hvis nu der havde stået x eller x^2 i stedet for x^0,5, havde du så være i tvivl? - brug samme regneregl som disse.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2006 af mathon

S h'(t)dt = h(t) = -0,168*2/3*h^(3/2)+k

bestem k ud fra,
at
h(0) = 225

Svar #3
07. november 2006 af Blue-Eyes (Slettet)

tak for svarene.. virkelig noget jeg kan bruge:)

Svar #4
08. november 2006 af Blue-Eyes (Slettet)

sad og kiggede lidt på det igen igår og fandt ud af at det er forkert da jeg ikke bare kan integrere når jeg ikke har noget t på højresiden men istedet et h.

der kommer altså til at stå h(t) = -0,168*(2/3)h^(3/2)+k

hvilket jo ikke er svaret for så skal der jo stå t på højresiden istedet for h..

så hjælp??!

Svar #5
08. november 2006 af Blue-Eyes (Slettet)

jeg skal vel finde en løsning til differentialligning men kan ikk finde ud af hvilken jeg skal bruge fra formelsamlingen da ingen indeholder kvadratrod

Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.