Matematik
Differentialligning
28. februar 2004 af
sunderland (Slettet)
Hvordna bestemmer jeg V som funktion af t, altså løser differentialligningen:
dV/dt = -0.1*V^(2/3)
på forhånd tak :)
dV/dt = -0.1*V^(2/3)
på forhånd tak :)
Svar #1
29. februar 2004 af Dominik Hasek (Slettet)
Ved seperation af variablene fås, at
dV/dt = -V^(2/3)/10 <=>
dV/V^(2/3) = dt/10 <=>
int(1/V^(2/3)dV) = -int(dt)/10 <=>
3V^(1/3) = -(t+k)/10 <=>
V^(1/3) = -t/30+k1
hvor k1 = -k/30. Inden du fortsætter, skal du have bestemt definitionsmængden.
dV/dt = -V^(2/3)/10 <=>
dV/V^(2/3) = dt/10 <=>
int(1/V^(2/3)dV) = -int(dt)/10 <=>
3V^(1/3) = -(t+k)/10 <=>
V^(1/3) = -t/30+k1
hvor k1 = -k/30. Inden du fortsætter, skal du have bestemt definitionsmængden.
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
