Kemi

Reaktionstype?

08. november 2006 af baloon (Slettet)
2 H2 + N2 --> 2NH3

Hvilken reaktionstype er der tale om? Forklar dit svar.

Jeg har fået ovenstående spørgsmål, og kan ikke finde ud af den. Men mit umiddelbare er en syre-base reaktion, da N2 indeholder et ledigt elektronpar og dermed en base, men kan ikke se hvordan H2 fungerer som en syre?

Håber nogle kan forklare mig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2006 af sapiens (Slettet)

Nej, det er ikke en syre/base.
Prøv at se på deres oxidationstrin :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2006 af mathon

3H2(g) + N2(g) --> 2NH3(g)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2006 af sapiens (Slettet)

du skal vist også lige afstemme den

Svar #4
08. november 2006 af baloon (Slettet)

2 H2 + N2 --> 2NH3

H: sitger med 1

N: falder med 3

Dvs. det er en oxidations-reaktions? Eller måske bare redox-reaktionsskema?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2006 af sapiens (Slettet)

netop, redox!

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2006 af mathon

OT(H) i H2 = ???
OT(N) i N2 = ???

OT(H) i NH3 = ???
OT(N) i NH3 = ???

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2006 af mathon

#6
OK - for sent!

Skriv et svar til: Reaktionstype?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.