Matematik
Cirklens ligning
08. november 2006 af
Hannibal den store (Slettet)
Hej
Hvordan finder man en ligning for en cirkel med centrum i (1,-1) og med linjen Y = 3/4x + 9/2 som tangent?
Hvordan finder man en ligning for en cirkel med centrum i (1,-1) og med linjen Y = 3/4x + 9/2 som tangent?
Svar #1
08. november 2006 af mathon
find (1,-1)'s afstand til y = 3/4x + 9/2 = radius, r
og
(c-1)^2+(y+1)^2=r^2
og
(c-1)^2+(y+1)^2=r^2
Svar #2
08. november 2006 af mathon
rettelse til #1
(c-1)^2+(y+1)^2=r^2
skal
være
(x-1)^2+(y+1)^2=r^2
(c-1)^2+(y+1)^2=r^2
skal
være
(x-1)^2+(y+1)^2=r^2
Svar #3
08. november 2006 af Hannibal den store (Slettet)
ka det passe at cirklens ligning kommer til at hedde
(x-1)^2+(y+1)^2=5^2
??
(x-1)^2+(y+1)^2=5^2
??
Skriv et svar til: Cirklens ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
