Matematik

Integrale - haster plz

08. november 2006 af Jesp (Slettet)
Er der nogle der vil give mig nogle hints til at løse denne opg? grunden til at jeg ikk kan lave den er at man ikk må bruge hjælpemidler, men her er den:

3.013 Beregn den eksakte værdi af hvert af integralerne

2e
S 1/(xlnx) dx
e

hvordan skal jeg finde g? og hvordan ser mit f(t) ud? vi har haft om substitution men ikk sådan noget lignende

håber nogle vil hjælpe
på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2006 af sigmund (Slettet)

Integranden kan skrives som 1/x * 1/ln(x). Brug så substitution med t = ln(x) (husk at transformere grænserne).

Svar #2
08. november 2006 af Jesp (Slettet)

hvad gør jeg så af 1/x ??
jeg gør lige mit bedste:

1/x * 1/lnx

t=lnx
t'=1/x
t(2e)=1,69
t(e)=1

går så t' ikk ud med 17x på en eller anden måde??

på forhånd tak


Svar #3
08. november 2006 af Jesp (Slettet)

hovsa mente selvf. 1/x istedet for 17x

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2006 af sigmund (Slettet)

Hvis du skriver t' som dt/dx får du dt/dx = 1/x <=> dx = x dt. x og 1/x ophæver så hinanden.

Svar #5
08. november 2006 af Jesp (Slettet)

hvordan bliver dx=x dt??

vi har lært det på den her måde:

t'=1/x dx

1/x dx = dt

så plejer vi at isolere dx, dvs

1/(1/x) dt

jeg forstår ikk helt din metode, sorry..
håber stadig du er frisk, :/

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2006 af sigmund (Slettet)

Vi bruger samme metode. Hvad er 1/(1/x)? Er det ikke x?

Svar #7
08. november 2006 af Jesp (Slettet)

muligvis men det kan jeg ikk se.. hvordan er det nu man skal tænke?

hvis vi så gå videre med at x så går ud med hinanden har vi 1/lnx tilbage.. Men hvordan i alverden finder man så en stamfunktion til 1/lnx?

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2006 af sigmund (Slettet)

Du har ikke 1/ln(x) tilbage, men 1/t dt.

Skriv et svar til: Integrale - haster plz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.