Matematik
diff. ligning
08. november 2006 af
jacokos (Slettet)
Jeg har givet en differential ligning
dy/dx= y*x^4, hvor y > 0
Jeg skal så bestemme den løsning y = f(x) hvis graf går gennem p(0,4) og er lidt i tvivl om hvordan og hvorledes.
1. Jeg ska separere de variable (x og y)
2. Jeg ska integrere på begge sider af lighedstegnet (dy og dx)
3. Jeg ska isolere y
Men hvad dælen gør jeg så med punktet på?
dy/dx= y*x^4, hvor y > 0
Jeg skal så bestemme den løsning y = f(x) hvis graf går gennem p(0,4) og er lidt i tvivl om hvordan og hvorledes.
1. Jeg ska separere de variable (x og y)
2. Jeg ska integrere på begge sider af lighedstegnet (dy og dx)
3. Jeg ska isolere y
Men hvad dælen gør jeg så med punktet på?
Svar #1
08. november 2006 af sigmund (Slettet)
Du skal bruge punktet til at bestemme integrationskonstanten.
Skriv et svar til: diff. ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
