Matematik

integral og noget mere graf værk..

08. november 2006 af sporty-piiie (Slettet)
Halløjsa..

Jeg sider lige med 3 små opgaver, som irritere mig ret så meget. håber nogle gider hjælpe mig med dem??

1.

Redegørelse for:

(det store s) S x^2 e^x dx = x^2e^x - 2xe^x + 2e^x + k


2.
I et koordinatsystem i planen har en linie l ligningen:
x+2y-6=0

og en linie m har parameterfremstillingen:
x=1+2t
y=1-t t e R

gør rede for, at l og m er parallelle??


3.
I et koordinatsystem med begyndelse O har en ret linie l parameterfremstillingen:
x=3+t2
y=4+t t e R

og et punkt Q har koordinatsættet (3;4)
Bestem koordinatsættet til det punkt P på l, for hvilket vinkel POQ er ret??


Håber virkelig en kan hjælpe.. skal aflevere i morgen.. plZ..

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2006 af Waterhouse (Slettet)

1): Differentier funktionen på højre side af lighedstegnet.

2): Du kan direkte aflæse første linjes normalvektor, og anden linjes retningsvektor. Hvad må gælde om disse to, hvis linjerne er parallelle?

3): Hvis POQ er ret, må vektorerne OP og OQ stå vinkelret på hinanden. Find koordinaterne til de to vektorer, og find så den værdi der gør deres prikprodukt til 0.


Svar #2
08. november 2006 af sporty-piiie (Slettet)

du kunne måske ikke uddybe spørgsmål 3 lidt mere??

Svar #3
08. november 2006 af sporty-piiie (Slettet)

i opgave 2. er retnings vektoren for linien m så bare (1,1)??

Svar #4
08. november 2006 af sporty-piiie (Slettet)

kan det passe at de ikke er parallelle i opgave 2?

Svar #5
08. november 2006 af sporty-piiie (Slettet)

Jeg kan ikke få opgave 2 til at gå op:S

og opgave 3, kan jeg stadig ikke finde ud af..en der ikke kan hjælpe.. plZ??

Skriv et svar til: integral og noget mere graf værk..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.